25 septembrie 2018

Romeo şi Julieta – premieră la TNB

Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti aşteaptă publicul la o nouă premieră a stagiunii 2018-2019: „Romeo și Julieta”, după William Shakespeare, în viziunea dramaturgică și în regia lui Yuri Kordonski. Premiera oficială a spectacolului are loc la Sala Studio (în configurație de tip arenă), în zilele de 29 și 30 septembrie 2018, de la ora 19:30. Din distribuție fac parte actorii: Ioan Andrei Ionescu, Costina Cheyrouze, Crina Semciuc, Florentina Ţilea, Ada Galeș, Emilian Marnea, Rodica Ionescu, Florin Călbăjos, Eduard Adam, Mihai Calota, Victoria Dicu, Ionuț Toader, Marius Manole, Lari Giorgescu, Cosmina Olariu, Răzvan Vasilescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 septembrie 2013

Faleze de nisip – la Berlin

Pe data de 19 septembrie 2013, în cadrul programului Cinema-TEK, Institutul Cultural Român din Berlin prezintă una dintre cele mai curajoase producții realizate înainte de 1989, filmul „Faleze de nisip” (1983), în regia lui Dan Pița. Filmul este proiectat la sediul institutului în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Scenariul filmului este semnat de Bujor Nedelcovici şi are în distribuţie nume mari ale filmului românesc: Victor Rebengiuc, Gheorghe Visu, Carmen Galin, Răzvan Vasilescu, Dorel Vişan, Mircea Anghelescu, Oana Pellea şi alţii. Filmul este evocator pentru perioada sumbră pe care o traversa România în plin cult al personalității ceaușiste. „Faleze de nisip” este un film cu caractere puternice și conflicte psihologice acute, atipic pentru perioada în care este produs, pentru că demască efectele pe care ideea de „om nou” dedicat „eticii socialiste” le-a produs în conştiinţele tuturor. Din acest motiv, filmul a stârnit mânia oficialităților comuniste, care au interzis filmul şi l-au exclus complet din filmografia lui Dan Piţa.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 mai 2012

S-a furat mireasa

De la echipa celui mai de succes film românesc al anului 2011, vine din 11 mai 2012 pe marile ecrane „S-a furat mireasa”, o comedie produsă de Alma Sârbu şi regizată de Jesus Del Cerro, cu Cătălina Grama, Adina Galupa, Constantin Diţă, Sergiu Costache, Răzvan Vasilescu şi Ion Sapdaru în rolurile principale, cu un scenariu semnat de Toni Grecu şi Adrian Onciu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 5 aprilie 2011

Smiley s-a făcut preot

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de muzică din România, Smiley, revine pe marile ecrane într-o ipostază inedită, în cea mai nouă comedie produsă de Alma Sârbu pentru MediaPro Pictures, „The Godmother” / „Naşa”. Filmul este distribuit de MediaPro Distribution şi are premiera pe 29 aprilie 2011, în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni, Arad, Cluj, Brăila).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 decembrie 2010

Portretul luptătorului la tinereţe

„Portretul luptătorului la tinereţe”, filmul care încearcă să recupereze o parte importantă a istoriei României, va avea premiera la HBO pe 19 decembrie 2010, de la ora 20:00, şi va fi reluat pe 22 decembrie, de la ora 21:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 decembrie 2009

Profu’

Profu’La Humanitas Multemedia a apărut ca audiobook „Profu’” de Jean-Pierre Dopagne, traducere de Carmen Mocanu, în lectura lui Răzvan Vasilescu.

Profu’ are cea mai frumoasă meserie din lume. E ca pământul, face sămânţa să încolţească. Erou modern, el refuză să se dea bătut, visează să-i redea şcolii sufletul pierdut. Acest idealist, zdruncinat de violenţa din mediul liceal, comite o faptă ireparabilă, îşi împuşcă elevii din ultimul an de liceu. „Elevii sunt ca animalele, nu inteligenţa îi conduce, ci instinctul”. Autorul ne alterează amintirile zilelor de şcoală pentru a ne speria, pentru a ne face să râdem şi mai ales pentru a ne da de gândit. După cum anunţă „Le Figaro”, „intrăm direct în miezul problemelor ridicate de sistemul de educaţie contemporan: liceenii ignoranţi contra profesorilor disperaţi şi arbitrajul unui sistem ierarhic care nu-i vrea pe cei care fac valuri.”

Un scurt fragment:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii