11 mai 2012

S-a furat mireasa

De la echipa celui mai de succes film românesc al anului 2011, vine din 11 mai 2012 pe marile ecrane „S-a furat mireasa”, o comedie produsă de Alma Sârbu şi regizată de Jesus Del Cerro, cu Cătălina Grama, Adina Galupa, Constantin Diţă, Sergiu Costache, Răzvan Vasilescu şi Ion Sapdaru în rolurile principale, cu un scenariu semnat de Toni Grecu şi Adrian Onciu.



Filmat în doar 19 zile, atât în Studiourile MediaPro din Buftea, precum şi în diverse locaţii din Bucureşti, lungmetrajul „S-a furat mireasa” a avut parte şi de un decor neconvenţional asigurat de scenele realizate în… cimitirul Bellu. Cum era de aşteptat, această locaţie a asigurat şi unul dintre cele mai amuzante momente pentru echipă, pentru că scenele din cimitir au fost filmate chiar noaptea. Cătălina Grama (Jojo) îşi aminteşte că „filmarea din groapă a durat până undeva pe la 8 dimineaţa, am stat în groapă vreo 4 ore cu Sergiu Costache – cred ca ne-am povestit vieţile între cadru, când se schimbau camerele şi luminile!” Pe Sergiu în schimb l-a distrat foarte tare situaţia din scenariu: „M-a amuzat cel mai tare momentul când eram în groapă şi trăgeam cu pistoalele şi Sapdaru striga după mine: Măi prostovane, ce faci acolo?. Mi s-a părut simpatic că eu trăgeam cu pistoalele, puteam să-i ucid, iar el avea timp să mă facă prostovan.”

Inspirată din viaţa şi obiceiurile românilor, „S-a furat mireasa” este comedie spumoasă, care „va face pe oricine să râdă, indiferent de vârstă,” promite regizorul Jesus Del Cerro. „Filmul îmbină toate elementele specifice comediei clasice. Actorii joacă un rol important în orice film, dar într-o comedie trebuie să pluseze la nivel comic. Putem crea cele mai complexe personaje, cele mai amuzante situaţii şi cele mai sugestive dialoguri, dar în final este nevoie doar de un actor capabil să facă oamenii să râdă,” este de părere Jesus Del Cerro.

Acţiunea filmului o aduce în prim plan pe Nina (interpretată de Cătălina Grama), o şomeră fostă Miss Bârlad, sătulă de sărăcie şi de viaţa mai puţin palpitantă oferită de soţul ei, poliţistul Cornel (interpretat de Constantin Diţă), care se hotărăşte să o „fure” pe Marinela (interpretată de Adina Galupa), mireasa unei nunţi de interlopi, şi să ceară de la aceştia o răscumpărare care spera ea să îi poată asigura un trai mult mai bun. Spre surpriza tuturor, mireasa răpită refuză cu încăpăţânare să se întoarcă la familia ei şi la proaspătul soţ, Jan (interpretat de Sergiu Costache), un tip grosolan şi ignorant, cu care a fost forţată să se mărite de către tatăl ei.

Nu mulți au văzut-o pe Cătălina Grama (alias Jojo) cu cremă pe față și castraveți pe ochi, țipând până aproape de leșin, cântând și dansând de mama focului, în timp ce îi sunt strecurate bancnote în lenjeria intimă sau amenințând că se va arunca sub copitele unui ponei.

Cel care a influențat alegerea Cătălinei Grama pentru rolul Ninei este Toni Grecu, care alături de Adrian Onciu semnează și scenariul filmului „S-a furat mireasa”. Toni Grecu a mărturisit că a avut-o în minte pentru acest rol încă de când a scris scenariul. Jojo, o actriță cu greutate din cadrul Serviciului Român de Comedie, a primit cu multă bucurie vestea participării sale la proiect. „Mă simt ca acasă pentru că această echipă cu care am colaborat și la filmul Nașa, este echipa mea de suflet. Dacă aș putea, în lumea mea ideală, aș face filme numai cu Alma și Jesus”, glumește ea încântată.

Spre deliciul publicului, cel care i-a ținut replica artistei în câteva scene de-a dreptul hilare este chiar un… ponei, despre care Cătălina declară: „Amadeus a fost un partener deosebit de amabil și foarte docil până la urmă, pentru că el este un actor în S-a furat mireasa, dar e totuși un ponei! Şi a fost un ponei deosebit de înțelegător pentru că l-am și coafat, l-am și dat cu fixativ, l-am tot plimbat prin casă, l-am înnebunit! L-am îmbrăcat chiar și în frac la un moment dat! Prin câte n-a trecut poneiul Amadeus în cadrul acestei producții! Însă s-a comportat admirabil, ne-a ințeles pe toți și, mai mult decât atât, a dovedit că este și talentat. În lumea poneilor, în Hollywood-ul lor, ar fi foarte apreciat.”

Dacă în urmă cu aproape un an putea fi admirată în ipostaza de mireasă, Andreea Ibacka își face debutul pe marile ecrane odată cu lansarea filmului „S-a furat mireasa”, unde va interpreta rolul unui corespondent special ProTV.

„Filmările pentru S-a furat mireasa au însemnat pentru mine debutul în cinematografie. Şi cu toate că rolul meu este unul mic, sunt foarte bucuroasă că am putut face parte din această distribuție. Mai mult, am avut ocazia de a-mi sărbători și ziua de naștere pe platoul de filmare, iar amintirile sunt dintre cele mai frumoase. Aștept cu nerăbdare premiera!” declară Andreea Ibacka despre experiența filmărilor.

Cu o pereche de ochelari groși pe nas, o coafură impecabilă, ruj roșu aprins și un decolteu care ar scoate pe oricine din anonimat, Corina Bud își face debutul pe marele ecran în comedia „S-a furat mireasa”, o experiență cinematografică unică, despre care artista își amintește cu plăcere: „Când mi-a propus Alma să joc în S-a furat mireasa, m-am gândit inițial că nu e profesia mea și că n-are rost să mă implic în ceva ce nu am știintă și exercițiu. Mai ales că sunt atât de multe producții cu oameni obișnuiți, în timp ce actorii care au studiat nu au roluri. Dar apoi m-am gândit că e o experiență faină și am acceptat. Nu e ca și cum de-acum, că am jucat în S-a furat mireasa, sunt actriță. Sunt obișnuită cu platourile de filmare pentru clipurile mele, unde joc, într-adevăr, unul sau mai multe roluri. Aici a fost diferit pentru că aveam un rol de asistentă ușor deraiată și asta mi s-a părut cool. A fost foarte fain și cred că și producătorii și regizorul au fost multumiți din moment ce scena cu mine n-a picat la montaj. De-abia aștept să văd filmul. Am cititi scenariul și e foarte haios. Am râs în hohote. Să mergeți să-l vedeți. Musai!”

Membru de bază al echipajului de salvare de la Urgență, care insistă să folosească ceea ce ar trebui să fie strada din intersecție, asistenta interpretată de Corina se războiește cu bodyguard-ul de la intrarea din cortul nunții. Ajungând într-un final înăuntru, până să își îndeplinească misiunea, echipajul se și prinde puțin în hora ce are loc în cort, Corina încingând o învârtită cu țiganii clanului Falcă. Cântăreața s-a declarat încântată de experiența: „Îmi pare rău doar că a durat atât de puțin!”

Filmul este distribuit de MediaPro Distribution și poate fi vizionat în premieră la: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Lotus (Oradea), Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanța și Brașov), Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Târgu Mureș), Cortina (Oradea), Florin Piersic (Cluj), Patria (Craiova), Premiera (Ploiești), Cinema „Eugen Ionescu” (Slatina), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Glendale (București).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook