10 martie 2010

Sergiu Nicolaescu revine la comedie cu „Poker”

Cel mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu, „Poker”, va avea premiera pe marile ecrane din 9 aprilie 2010, când va putea fi vizionat în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Timiş (Timişoara) şi la Cinema City (Cotroceni, Cluj, Piteşti şi Iaşi), fiind distribuit de MediaPro Distribution.



De-a lungul timpului, Sergiu Nicolaescu a devenit un nume sinonim cu unele dintre cele mai incitante momente ale cinematografului românesc. Dramele şi filmele de acţiune, un gen aproape necunoscut în România comunistă, au adus în sali milioane de romani dornici de divertisment pur, lipsit de propaganda vremii. Comedia e însă exemplificată printr-un singur (dar monumental) moment în cariera regizorului – „Nea Marin Miliardar” – devenit între timp un clasic. Însă, cu toate că „Nea Marin Miliardar”, comedia sa realizată în 1981, a fost desemnată cel mai vizionat film românesc al tuturor timpurilor, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, abia în 2009 regizorul a mai abordat această cheie, odată cu începerea filmărilor la „Poker”.

O adaptare a cunoscutei piese de teatru cu acelaşi titlu a scenaristului Adrian Lustig, filmul „Poker” reuneşte în rolurile principale nume sonore, precum: Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru şi Cătălina Grama (Jojo).

Filmul „Poker” prezintă povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, odată ajunsi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros (Claudiu Viţelaru), mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică (Titel Pangica) sau medicul fără conştiinţă (Horia Vrabete). „Cred că subiectul e mai actual ca niciodată şi reflectă întocmai realitatea – mai ales cea politică – a României de astăzi”, declară regizorul Sergiu Nicolaescu.

O producţie MediaPro Pictures, filmul „Poker” prezintă imoralitatea şi intrigile ascunse ale liderilor societăţii, care au creat o junglă cotidiană unde legile sunt făcute de cei care deţin puterea. Astfel, jocurile la nivel înalt nu sunt mai mult decât o partidă de poker în care câştigă cel care ştie să tragă o cacealma la momentul potrivit.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook