22 februarie 2019

Să fim veseli ca să nu fim trişti

Duminică 24 februarie 2019, ora 11:00, la Sala Mică a TNB, Toni Grecu susţine conferinţa cu tema „Să fim veseli ca să nu fim trişti”, o conferință despre umor, haz de necaz și cormoranii de piscină.



Născut în 1959 la Iași, Toni Grecu a urmat cursurile Facultății de Electronică și Telecomunicații din Iași, susținând individual sau în diferite formule spectacole în cadrul cenaclurilor studențești. Tot în acea perioadă formează alături de alți colegi Grupul Divertis. Cariera de inginer este scurtă, intensă si nesemnificativă, dar îl ajută să ajungă la București unde, imediat după Revoluție, renunță la calculatoare și se dedică exclusive activității artistice, atât pe scenă cât și la televizor.

Din 1990 începe, împreună cu Divertis, activitatea de televiziune, în calitate de prezentator și scenarist. Alături de Divertis a jucat în peste 1000 de spectacole și în sute de emisiuni TV. Se retrage din Divertis în 2008 și continuă seria de emisiuni TV într-o formulă nouă, cu proiectul „Serviciul Român de Comedie”.

Realizează apoi news comedy show-ul „Superjurnal” pentru două sezoane în 2015. Între timp scrie împreună cu Adrian Onciu scenariul comediei „S-a furat mireasa” în 2012 și realizează în 2012-2013 sitcomul „Spitalul de demență”. Urmând trendul general, din 2016 începe să lucreze ca scenarist și realizator la proiecte de comedie pentru mediul online, care adună milioane de vizionări.

Reia activitatea de scenă și, împreună cu Cătălina Grama – Jojo, Cătălin Neamțu, Claudiu Maier și Cosmin Natanticu, face spectacolul de umor O zic din viața mea, un mix de comedie de mai multe genuri, monolog, impro, scheci, stand-up, parodie, imitație, care se va relua în curând într-o nouă stagiune.

Toni Grecu a primit Premiul UNITER în 2010 la categoria spectacol de divertisment, „pentru contribuția Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Să fim veseli ca să nu fim trişti"

  1. Ovidiu Toma Ovidiu Toma spune:

    Simplul fapt că ne veselim de modul în care suntem jumuliți de mafia politică nu face decât să detensioneze vulgul . Noi avem nevoie de tristețe . de o tristețe tragică și sumbră .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook