8 noiembrie 2017
Duminică, 5 noiembrie 2017, cea de-a doua ediţie a Forumului Diversităţii Culturale a ajuns la final. Timp de 3 zile, evenimentul a reunit la ARCUB Gabroveni peste 300 de participanți: delegați ai instituțiilor publice, experţi în antropologie, sociologie, psihologie, istorie, muzeistică, patrimoniu cultural, arte frumoase şi design, elevi, studenţi, profesori, artişti, reprezentanţi ai minorităţilor din România, alături de publicul larg.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
2 noiembrie 2017
Vineri, 3 noiembrie 2017, începe cea de-a II-a ediție a „Forumului Diversității Culturale”, un eveniment care invită publicul, reprezentanții instituțiilor publice și specialiștii din diferite domenii la dialog despre multiculturalitate și diversitate culturală folosite ca resurse pentru dezvoltare. Festivitatea de deschidere a evenimentului are loc vineri, la ora 14:30, și reuneşte vorbitori ca: Bianca-Maria Bălșan, președintele Asociației Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană, Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat și Mihaela Drăgan, actriță și fondatoare a companiei de teatru Giuvlipen.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
29 ianuarie 2016
2016 a fost declarat Anul Cultural Martha Bibescu. Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia organizează duminică, 31 ianuarie 2016, un spectacol de teatru și o lansare inedită în cadrul Anului Cultural Martha Bibescu. Intrarea este liberă.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Cărţi, Teatru, Ştiri
22 mai 2015
Sâmbătă, 23 mai 2015, de la ora 16:00, la Palatul Mogoșoaia, în Sala Scoarțelor, are loc conferința „Moșiile familiei Bibescu-Brâncoveanu”, ausţinută de istoricul de artă Oana Marinache.
Familiile Bibescu-Basarab Brâncoveanu sunt în secolul al XIX-lea unele dintre cele mai importante proprietare funciare în Țara Românească, domeniile lor întinzându-se mai ales în județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Buzău, Mehedinți, Ialomița, Prahova, Ilfov, Romanați, Dâmbovița. Cea mai mare parte a patrimoniului funciar provenea din moștenirea domnitorului Constantin Brâncoveanu. Moștenirea brâncovenească este, cu siguranță, cea mai de seamă, atât în ceea ce privește numărul proprietăților, cât și suprafețele uriașe ale moșiilor.
Continuare »
Încarc...
Publicat de Lucian Velea in Ştiri