4 februarie 2020

Călăreţul cu şoim

Editura Humanitas Fiction invită publicul miercuri, 5 februarie 2020, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară dedicată lui Ismail Kadare și volumului de nuvele „Călăreţul cu şoim„, patru incursiuni exemplare în lumea absurdului totalitar, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. Despre acest volum vorbesc Ana Barton, scriitoare, Simona Preda, critic literar, Marius Dobrescu, traducătorul volumului și Vlad Zografi, scriitor și senior editor Humanitas. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 octombrie 2015

FestLIT Cluj 2015

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, invită publicul duminică, 4 octombrie 2015, cu începere de la ora 10:00, la deschiderea festivă a celei de-a doua ediţii a Festivalului Naţional de Literatură „FestLIT Cluj 2015”, în continuarea căreia se desfăşoară în ambianţa generoasă a Sălii Tonitza „Rondul de gală al scriitorilor invitaţi” şi vernisajul expoziţiei „Irina Petraş: Locuiri provizorii”. Evenimentele găzduite de Muzeul de Artă Cluj-Napoca se bucură de onoranta prezenţă a domnului dr. Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii.

FestLit Cluj 2015

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 mai 2010

Mesagerii ploii

Mesagerii ploiiJoi, 6 mai 2010, de la ora 18:00, Humanitas Fiction organizează în „Mansarda cu vedere spre carte Humanitas” de la Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona nr. 13-15, Bucureşti) lansarea romanului „Mesagerii ploii” de Ismail Kadare, apărut în colecţia Raftul Denisei, în traducerea lui Marius Dobrescu. Vor vorbi Denisa Comanescu, director editorial Humanitas Fiction, Marius Dobrescu, Cezar Paul-Badescu, Luan Topciu şi Vlad Zografi.

Tradus în zeci de limbi, Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. De mai multe ori nominalizat la Premiul Nobel, deţinător a numeroase premii şi distincţii literare, Ismail Kadare este recompensat în 2005 cu prestigiosul Internaţional Man Booker Prize.

Apărut în 1970 într-o versiune cenzurată, romanul „Mesagerii ploii” vede lumina tiparului în variantă definitivă în 1994.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 8 mai 2009

Allegretto Albania

Luni, 11 mai 2009, Teatrul Odeon şi Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” prezintă un nou spectacol-lectură din cadrul proiectului „Dramaturgi de azi la Odeon”: „Allegretto Albania” de Stefan Çapaliku, în regia lui Cristian Dumitru. Distribuţia este alcătuită din Mugur Arvunescu, Irina Mazanitis, Relu Poalelungi, Nicoleta Lefter, Mircea N. Crețu, Cătălina Mustață, Dimitrii Bogomaz, Marian Lepădatu.

La spectacol sunt invitaţi dramaturgul Stefan Çapaliku şi dr. Luan Topciu de la Ambasada Republicii Albania la Bucureşti. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 februarie 2009

Amurgul zeilor stepei

Amurgul zeilor stepeiLa Humanitas Fiction, în colecţia Raftul Denisei, a apărut cartea „Amurgul zeilor stepei” a lui Ismail Kadare, traducerea din albaneză fiind semnată de Marius Dobrescu.

„Amurgul zeilor stepei” este un roman autobiografic, dar şi o poveste tulburatoare de iubire, în care realitatea se întâlneşte cu mitul. Acţiunea are loc spre sfârşitul anilor ’50. Boris Pasternak tocmai a primit Premiul Nobel, iar întreaga lume est-europeană vuieşte la aflarea veştii. O cumplită iarnă rusească transformă Moscova într-un tărâm kafkian, al tuturor incertitudinilor şi temerilor. Pe fundalul tragediilor politice ce zguduie fosta Uniune Sovietică, se petrece o stranie poveste de dragoste, iar personajele ei par desprinse din legendă. Îndrăgostit de eterica şi fascinanta Lida, naratorul – un tânăr albanez aflat la studii în Moscova – încearcă să-şi salveze povestea de iubire, luptând în paralel cu dramele unei istorii tulburi şi ameninţătoare. Fără a-i dezvălui Lidei (care manifestă o adevărată aversiune faţă de ipocrizia viitorilor scriitori ce urmează cursurile Institutului) că are veleităţi literare, el îşi duce până la paroxism vina de a nu fi spus adevărul. Aidoma personajului unei legende albaneze, eroul ştie că, odată ce şi-a încălcat cuvântul, lucrurile sunt ireversibile şi nu o pot apuca decât pe un făgaş nefast. Într-o Moscovă întunecată, în care siluete neverosimile se profilează de-a lungul străzilor cufundate intr-o ceaţă eternă, dragostea şi cruzimile istoriei se întâlnesc într-o poveste cu rezonanţă mitică.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii