20 martie 2018

Viaţa ca un blat de tort

După ce a fost lansată la standul României și la standul Die Unabhängigen (Independenții) al Fundației Kurt Wolff în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig, antologia de proză românească contemporană „Das Leben wie ein Tortenboden. Neue Rumänische Prosa” („Viața ca un blat de tort”), recent publicată la editura Transit, este prezentată și la sediul ICR Berlin în data de 21 martie 2018, de la ora 19:00. Evenimentul îi are ca invitați pe editorii antologiei, Anke Pfeifer și Daniela Duca, precum și pe scriitorii Adina Rosetti și Bogdan Costin care participă la o discuție cu publicul, moderată de către scriitorul Thomas Martini. Actorul Vlad Chiriac citește fragmentele incluse în antologie din romanele acestora, „Deadline”, respectiv „Cum să faci primul milion”.

Antologia cuprinde texte contemporane de literatură română publicate între 2002 și 2014 de scriitorii Gabriela Adameşteanu, Bogdan Costin, Petru Cimpoesu, Adela Greceanu, Nora Iuga, Dan Lungu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ovidiu Nimigean, Ioana Pârvulescu, Marta Petreu, Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Corina Sabău și Lucian Dan Teodorovici.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 decembrie 2016

Cinci Colţuri

Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu miercuri, 14 decembrie 2016, de la ora 19:00, la lansarea ediţiei în limba romană a romanului „Cinci Colţuri” de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Mălaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deţinător al Premiului Nobel pentru Literatură. La eveniment vorbeşte Juan Pablo Artaza, şeful secţiei consulare al Ambasadei Peru în România, criticul literar Tania Radu, Teodor Baconschi şi Marin Mălaicu-Hondrari. Dezbaterea este moderată de Denisa Comănescu, directorul general al Editurii Humanitas Ficion.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 martie 2014

Care Santos vine la Bucureşti

Scriitoarea catalană Care Santos vine la Bucureşti, în perioada 18–19 martie 2014, la invitaţia Institutului Cervantes si a Editurii Humanitas Fiction. Desemnată de curând câştigatoare a celei mai importante distincţii literare catalane, Premi de las Lletres Catalanes Ramon Llull, Care Santos propune publicului român, în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, cel mai cunoscut roman al sau, „Încăperi ferecate„, apărut la Editura Humanitas Fiction în colecţia „Raftul Denisei”.

Santos2014

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 august 2013

Scriitori români în Cartea Recordurilor

Pe 15 decembrie 2012, la Universitatea din Bucureşti, 53 de scriitori români au reuşit o premieră mondială, aceea de a redacta cel mai rapid roman, în doar 5 ore şi 35 de minute. Redactarea cărţii a început la ora 10:20 şi s-au scurs doar 9 ore, 5 minute şi 8 secunde până la tipărirea primului număr al ineditului roman, intitulat „Moş Crăciun & Co.”. Câmpul de luptă al acestui efort colectiv au fost laboratoarele Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității din Bucureşti.

Editura Art a înscris acest proiect la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record. Guinness Book a anunţat oficial că proiectul este omologat şi, mai mult, a inaugurat cu acest prilej o nouă categorie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 martie 2012

Scriitori români invitaţi la Târgul de Carte de la Leipzig 2012

Ca în fiecare an, Institutul Cultural Român din Berlin asigură participarea unor scriitori români importanţi la unul din cele mai prestigioase saloane internaţionale de carte, Târgul de Carte de la Leipzig (15-18 martie 2012), în cadrul forumului EUNIC „Kleine Sprachen, große Literaturen”, organizat împreună cu celelalte institute culturale şi secţii culturale ale ambasadelor din Berlin.

Scriitorul invitat anul acesta este Ovidiu Nimigean, care va citi din romanul său „Rădăcina de bucsau”, în data de 17 martie 2012, într-o lectură comună, alături de alţi doi cunoscuţi autori europeni, Jaroslav Rudiš din Cehia şi Panos Ioannides din Cipru.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 4 noiembrie 2011

Festivalul Literaturii Române la Viena 2011

În perioada 7-14 noiembrie 2011, Institutul Cultural Român din Viena, în parteneriat cu Asociația Kulturkontakt şi organizatorii celui mai important eveniment dedicat literaturii din Austria, “Săptămâna Lecturii”, aflată la cea de‐a 63‐a ediție, organizează cea de a doua ediție a Festivalului Literaturii Române la Viena.

Focusul ediției 2011 este proza scurtă, dar şi traductologia. Gabriela Adameşteanu, Adriana Bittel, Ştefan Agopian şi Marin Mălaicu Hondrari vor fi prezentați publicului austriac, atât în cadrul unor seri de lectură la ICR Viena, cât şi printr‐un volum de proză scurtă bilingv, editat de ICR Viena. Traducători din limba română, dar şi universitari vor participa la o masă rotundă pe teme de traductologie. Magdei Jeanreanaud, prof. univ. dr. al Universității Iaşi, lui Ernest Wichner, scriitor de limbă germană, traducător şi director al Literaturhaus Berlin şi Georg Aescht, reputat traducător din limba română, li se vor alătura colegi din Austria pentru a repune în discuție o dilemă clasică: traducerea literară, sens versus interpretare.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii