17 noiembrie 2017

Regele moare

Teatrul Naţional din Bucuresti aşteaptă publicul sâmbătă 18 noiembrie şi duminică 19 noiembrie 2017, ora 19:30, în Sala Mare, la primele reprezentaţii cu spectacolul „Regele moare” de Eugène Ionesco, în traducerea lui Vlad Russo și Vlad Zografi. Este un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adus în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru. „Regele moare” este o montare care nu vrea să epateze prin decor sau costume, ci, în primul rând, o reîntâlnire cu un cuplu actoricesc care ne oferă un regal artistic cu fiecare apariţie scenică, Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, alături de care, Ana Ciontea, Florentina Ţilea, Şerban Pavlu şi Richard Bovnoczki ne spun o poveste în care timpul se dilată şi distanţele se micşorează ca prin magie.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2017

Umbre

Teatrul Naţional Bucureşti anunță, pe 17 și 18 mai 2017, la Sala Atelier, avanpremiera spectacolului „Umbre” de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache. „Umbre” este un spectacol cu o distribuție pe care și-ar dori-o orice regizor: Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc (din nou împreună pe scena TNB, după o pauză de 5 ani), Ana Ciontea și Gheorghe Visu (ambii premiaţi la Gala Uniter 2017 pentru roluri secundare dintr-un alt spectacol de Vlad Cristache, „Suflete moarte” de la Teatrul de Comedie), Mircea Rusu, Gavril Pătru și tinerii Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 13 martie 2017

5 poveşti de dragoste la prima vedere

Dragostea transformă lumea în poveste. Cinci întâmplări, citite pe trei voci, de pe audiobookul „Poveşti de dragoste la prima vedere”, ne deschid apetitul pentru neaşteptatele apariţii ale iubirii. Editura Humanitas dă întâlnire publicului cu Mariana Mihuţ, Gabriel Liiceanu şi Radu Paraschivescu, cei trei cititori de pe audiobook, marţi, 14 martie 2017, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La întâlnire sunt prezente şi autoarele Adriana Bittel (poveste în lectura Marianei Mihuţ), Ana Blandiana şi Ioana Pârvulescu (poveşti în lectura lui Gabriel Liiceanu). Întâlnire moderată de Lidia Bodea.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 25 iulie 2014

Pădurea spânzuraţilor – la Berlin

Institutul Cultural Român din Berlin prezintă în colaborare cu Zeughauskino Berlin pe data de 27 iulie 2014, de la ora 19:00, filmul „Pădurea spânzuraților”, regizat de Liviu Ciulei. Filmul este prezentat în limba română, cu subtitrare în engleză. Prezentarea peliculei la Zeughauskino (cinemateca din Berlin) face parte din programul-cadru „100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial”, iniţiat de către ICR Berlin pentru a marca centenarul acestui epocal eveniment istoric.

Cu acelaşi prilej, Nationalhistorisches Museum (Muzeul Naţional de Istorie din Berlin), în colaborare cu Zeughauskino, organizează în cursul anului 2014 o amplă serie de proiecţii cinematografice provenite din ţările implicate în conflict. Seria, intitulată „Războiul Global. Primul război mondial şi cinematografia”, îşi propune să prezinte, pe lângă filme canonice de război, şi anumite creaţii cinematografice internaţionale mai puţin cunoscute publicului german, cum ar fi producția americană din 1932, „Broken Lullaby”, în regia lui Ernst Lubitsch, sau pelicula „Westfront 1918”, realizată în 1930 de regizorul german Georg Wilhelm Pabst, precum și filmul francez „J’accuse”, regizat de Abel Gance.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2013

Ziua Culturii Naţionale a României la Viena

Pe 15 ianuarie 2013, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, Institutul Cultural Român din Viena organizează un salon literar, cu sprijinul Editurii Polirom, al librăriei vieneze Kuppitsch şi al Asociaţiei Culturale Die2.

Publicul se poate delecta în sălile de lectură special amenajate la sediul ICR Viena cu peste 150 de titluri din literatura română contemporană, să achiziţioneze cărţi în limba română şi germană şi să petreacă câteva ore într-o atmosferă de cafenea vieneză tipică.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 noiembrie 2012

Conul Leonida faţă cu reacţiunea

Teatrul Naţional Bucureşti anunţă premiera spectacolului „Conul Leonida față cu reacțiunea” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete, în cadrul programului anunţat pentru Anul Caragiale. Aflat la prima sa colaborare cu Naţionalul bucureştean, regizorul Silviu Purcărete realizează un spectacol neconvenţional, cu un umor rafinat, dulce-acrişor, de o inventivitate debordantă. Primele două spectacole au loc marţi, 20 noiembrie, şi miercuri, 21 noiembrie 2012, de la ora 20:00, la Sala Mică.

O fantezie à la Purcărete, cu numeroase momente de surpriză, care se sprijină pe interpretarea extraordinară a doi mari actori. Un spectacol în care Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc compun şi recompun rolurile nemuritorilor eroi ai lui Caragiale. Li se alătură Florentina Ţilea şi Cătălina Sima.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii