Institutul Prezentului și Muzeul Național de Artă al României anunță deschiderea expoziției „24 de argumente. Conexiuni timpurii în neo-avangarda românească 1969–1971”, joi, 7 noiembrie 2019, de la ora 18:00. Expoziția este găzduită în aripa Galeriei Naționale a Muzeului Național de Artă al României, cu acces din Calea Victoriei 49–53, și este deschisă publicului în perioada 7 noiembrie 2019 – 2 februarie 2020, putând fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00–18:00. Participă artiștii Peter Jacobi, Constantin Flondor, Doru Tulcan, Vladimir Șetran, precum și Richard Demarco și Terry Ann Newman din partea Arhivei Demarco din Edinburgh. Deschiderea publică include performance-ul „Geneză” de Miriam Răducanu, interpretat de Mădălina Dan, la ora 18:30.
În seara de joi, 29 martie 2018, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române din București (Str. Ion Câmpineanu nr. 21) găzduiește evenimentul „Omagiu lui Liviu Ciulei”, un program de filme documentare consacrate teatrului („Regia: Liviu Ciulei” și «Astă seară se plânge la „Doamna cu camelii”»), în prezența regizorului acestor filme, Costel Safirman (Cornel Cristian). Amfitrionul serii este criticul, istoricul și profesorul de cinema Titus Vîjeu, iar la eveniment participă invitați-surpriză, care vorbesc despre renumitul regizor de teatru și film Liviu Ciulei.
Film Society of Lincoln Center şi Jacob Burns Film Center din New York găzduiesc, între 4 şi 8 decembrie 2014, respectiv 5 şi 10 decembrie 2014, cel mai important festival de film românesc din SUA, „una din «comorile anuale» prezentate de Film Society of Lincoln Center,” după cum a fost descris de cotidianul The New York Times. Making Waves: New Romanian Cinema oferă publicului newyorkez o selecţie concentrată şi echilibrată, care evidenţiază tendinţele filmului românesc actual prin highlight-urile anului, dar care, ca de obicei, se întoarce şi în trecut, la filme esenţiale ce trebuie descoperite de publicul american.
Institutul Cultural Român din Berlin prezintă în colaborare cu Zeughauskino Berlin pe data de 27 iulie 2014, de la ora 19:00, filmul „Pădurea spânzuraților”, regizat de Liviu Ciulei. Filmul este prezentat în limba română, cu subtitrare în engleză. Prezentarea peliculei la Zeughauskino (cinemateca din Berlin) face parte din programul-cadru „100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial”, iniţiat de către ICR Berlin pentru a marca centenarul acestui epocal eveniment istoric.
Cu acelaşi prilej, Nationalhistorisches Museum (Muzeul Naţional de Istorie din Berlin), în colaborare cu Zeughauskino, organizează în cursul anului 2014 o amplă serie de proiecţii cinematografice provenite din ţările implicate în conflict. Seria, intitulată „Războiul Global. Primul război mondial şi cinematografia”, îşi propune să prezinte, pe lângă filme canonice de război, şi anumite creaţii cinematografice internaţionale mai puţin cunoscute publicului german, cum ar fi producția americană din 1932, „Broken Lullaby”, în regia lui Ernst Lubitsch, sau pelicula „Westfront 1918”, realizată în 1930 de regizorul german Georg Wilhelm Pabst, precum și filmul francez „J’accuse”, regizat de Abel Gance.
Peste 2700 de spectatori au umplut sălile Film Society of Lincoln Center (FSLC) în săptămâna de proiecţii şi evenimente speciale ale celei de-a şasea ediţii a Festivalului de Film Românesc de la New York, organizat de Institutul Cultural Român din New York sub genericul „Beyond” şi dedicat criticului de film Alex. Leo Şerban. Găzduit pentru prima dată de prestigiosul Lincoln Center, inima culturală a New York-ului, cel mai amplu şi durabil eveniment dedicat cinematografiei româneşti peste hotare a confirmat creşterea constantă înregistrată de primele cinci ediţii în rândul publicului şi industriei de film din metropola americană.
Boardul Festivalului de Film Românesc de la New York: Oana Radu, Director Adjunct ICR New York; Corina Şuteu, Director ICR New York şi Preşedintele boardului; Scott Foundas, Director Asociat de Programe, Film Society of Lincoln Centerl; Mihai Chiriliov, Director Artistic al festivalului (fotografie realizată de David Godlis)
Premianţii celei de a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film B-EST au fost desemnaţi. Marele Premiu îi revine filmului „Soom”, regizat de coreeanul Kim Ki-Duk.