31 ianuarie 2020

Suntem ce sunt amintirile noastre

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București lansează o serie de evenimente dedicate oamenilor de teatru ce au ales să-și dedice viața scenei și publicului spectator. Un prim eveniment de acest gen are loc pe vineri, 31 ianuarie 2020, de la ora 18:00, la Librarium (librăria din spatele Casei de Bilete TNB) pentru a reconstrui amintiri când se împlinesc 83 de ani de la nașterea actorului Marin Moraru. Cu costume și obiecte de recuzită din muzeul Teatrului Național la eveniment participă Lucia Popescu Moraru, Dorina Lazăr, Marian Râlea, Mihai Călin, Monica Davidescu, Vladimir Găitan, George Mihăiță, Constantin Cotimanis, Simona Bondoc, Traian Stănescu. Discuția este moderată de jurnalista Maria Capelos. Intrarea la eveniment este liberă.

Marin Moraru se amuza când cineva se referea la el ca la un monstru sacru. Toți prietenii din copilărie îi spuneau Marinuș. A muncit din convingere și a considerat meseria aleasă ca fiind cea mai frumoasă. Nu a lipsit niciodată de la o repetiție iar dovada dragostei sale pentru meseria de actor a constat în cei 55 de ani oferiți scenei și ecranului.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 mai 2019

Slugă la doi stăpâni

Teatrul Odeon anunță avanpremiera spectacolului „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni în regia lui Peter Kerek, cu primele reprezentaţii programate pe 19, 25 și 26 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Majestic. Traducerea piesei este semnată de Polixenia Karambi, iar scenografia de Iuliana Vâlsan. Distribuția e formată din actorii: Pavel Bartoș, Alina Berzunțeanu/Anda Saltelechi, Elvira Deatcu/Crina Mureșan, Diana Gheorghian, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Rodica Mandache, Ruxandra Maniu/Anda Saltelechi, Irina Mazanitis, Paula Niculiță.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 februarie 2019

„Monştri.” câştigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător”, filmul „Monștri”. al lui Marius Olteanu a fost apreciat și de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel și câștigă titlul de Cel mai bun film din secțiunea Forum la ediția din 2019 a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 decembrie 2017

Nuvele pentru un an

Cei interesați sunt așteptați vineri, 8 decembrie 2017, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Nuvele pentru un an” de Luigi Pirandello, apărut recent la Editura Humanitas, în colecția Biblioteca italiană, în traducerea lui Mihai Banciu și a lui Florin Chirițescu, cu prefață, cronologie și note de Miruna Bulumete. La eveniment vorbesc Dorina Lazăr, Miruna Bulumete, Mihai Banciu și Smaranda Bratu Elian.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 decembrie 2016

Brâncuşi împotriva Statelor Unite

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, de la ora 19:30, are loc premiera piesei „Brâncuși împotriva Statelor Unite” la Sala Studio a Teatrului Odeon și este precedată de lansarea cărţii „Brâncuși împotriva Statelor Unite. Carte-program realizată de George Banu”, de Éric Vigner și publicată la Curtea Veche Publishing. Lansarea cărții are loc în prezența ES Ambasadorul Franței în România, domnul François Saint-Paul, a regizorului Éric Vigner, a teatrologului George Banu, a redactorului şef Cătălin Strat (Curtea Veche Publishing), și a artistului plastic Mircea Cantor, realizatorul vizualului pentru acest proiect. În deschidere ia cuvântul doamna Dorina Lazăr, directoare a Teatrului Odeon.

teatru_brancusi

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 19 iunie 2013

Au început filmările pentru „Bucureşti Non-Stop”

Regizorul Dan Chișu realizează cel de-al cincilea film de lung metraj al său, “București Non-Stop”. Filmările au început în data de 17 iunie și se vor încheia în ziua de 9 iulie 2013.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii