18 februarie 2019

„Monştri.” câştigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător”, filmul „Monștri”. al lui Marius Olteanu a fost apreciat și de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel și câștigă titlul de Cel mai bun film din secțiunea Forum la ediția din 2019 a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.



„Monștri.” a întrunit voturile celor 9 reprezentanți ai acestui juriu independent, care se reunește încă din 2007 în cadrul Berlinalei. Juriul și-a motivat alegerea prin faptul că regizorul Marius Olteanu folosește un limbaj vizual deosebit pentru a descrie natura multistratificată a unei relații aflată sub presiunea unei societăți în care aderarea la norme primează.

Singurul lungmetraj românesc selectat la Berlin, „Monștri.” descrie o zi din viața unui cuplu. Dana și Arthur, căsătoriți de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poți da celuilalt?”. Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii”.

Lungmetrajul „Monștri.” îi are în distribuție pe Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook