25 iunie 2020

Ediția a 24-a Festivalului Filmului European la final

Cea de-a 24-a ediție a Festivalului Filmului European, o ediție cu totul online, care s-a văzut de acasă, s-a încheiat după 14 zile de proiecții pe platformele FFE.ro și TIFF Unlimited.




Pe lângă proiecțiile celor 18 scurtmetraje românești realizate de regizori români în izolarea cauzată de pandemie (Cinem@casa), 24.FFE a oferit spectatorilor și posibilitatea unor discuții cu cei 21 de realizatori ai filmelor: Alexandru Solomon, Alina Manolache, Andra Tarara & David Schwartz, Andrei Inizian, Bogdan Mureșanu, Bogdan Theodor Olteanu, Laura Pop, Marius Olteanu, Matei Branea, Matei Monoranu, Mona Nicoară & Edin Vélez, Paul Negoescu & Ana Drăghici, Radu Jude, Ruxandra Ghițescu, Sofia Nelega, Teona Galgoțiu, Vlad Petri și Vlad Popa și cu criticii de film: Flavia Dima, Oana Ghera, Ionuț Mareș și Victor Moruzov. Dezbaterile au fost difuzate în timp real pe pagina de Facebook a FFE și pot fi accesate în continuare.

Programul a fost completat și de o selecție consistentă de 25 scurtmetraje europene din 21 de țări, care au constituit secțiunea EU Shorts, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediții.

Premiul Publicului, un premiu onorific, de popularitate, care se acordă filmului care întruneşte cele mai multe voturi și calificative online din partea cinefililor, a mers către:

Secțiunea EU Shorts: scurtmetrajul experimental „Don’t Know What” („Nu știu ce…”) (regia Thomas Renoldner, Austria, 2019), la egalitate cu „Ojos que no ven” („Ochi care nu văd”/”Eyes that do not see”) (regia Natalia Mateo, Spania).

Secțiunea Cinem@casa: „Elefant departe” („Elephant far away”) (un film de: Teona Galgoțiu). Acesta a fost urmat în preferințe de „Jurnal cu mama” („Diary with my Mother”) al tânărului Vlad Popa, student la regie în anul 2 la Cluj Napoca și de animația lui Matei Branea, „Exterior în izolare” („Exterior in isolation”).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook