22 august 2019

Cultura de masă în „Epoca de Aur” – Cîntarea României & Cenaclul Flacăra

„Cultura de masă în Epoca de Aur – Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11:00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București și este precedată de un tur ghidat. 23 august este și ultima zi de vizitare a expoziției. Curatorul și cercetătorul expoziției este Cosmin Nasui, iar dintre cercetătorii consultanți fac parte: Cristian Vasile, istoric; Călin Hentea, artist plastic amator și istoric al propagandei; Daniela Apostol, regizor și producător; Cristina Anisescu, doctor în psihologie; Florin Dumitrescu, antropolog. Oana Nasui este managerul proiectul și cercetare aplicată pe politici culturale de masă, iar Andrei Ujică, Vasile Pop-Negreșteanu și Doru Ionescu sunt consultanți artistici.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 februarie 2019

Women Power in Art

PostModernism Museum propune, în spațiul generos al Castelului Cantacuzino din Bușteni (jud. Prahova), „Women Power in Art”, o panoramă expozițională a contribuției artistelor femei pentru istoria artei din România privind în arcul temporal al ultimei sute de ani. Expoziția este deschisă în perioada 21 februarie – 9 iunie 2019 și este curatoriată de Cosmin Nasui. Vernisajul expoziției care cuprinde 110 artiste din 13 colecții private are loc pe 21 februarie 2019, la ora 16:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 noiembrie 2018

Bilanţul Forumului Diversităţii Culturale la finalul celei de-a treia ediţii

În perioada 9-11 noiembrie 2018, Asociația MAIE a organizat cea de-a treia ediție a Forumului Diversității Culturale, un eveniment care a reunit, timp de trei zile, peste 400 de elevi, profesori, specialiști în cultură, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai organizațiilor non-guvernamentale și ai diferitelor minorități etnice, precum și reprezentanți ai publicului larg interesat de temele propuse.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 8 noiembrie 2018

Agenda „Forumului Diversității Culturale”, ediţia a III-a

„Forumul Diversității Culturale”, ediția a III-a, are loc între 9 și 11 noiembrie 2018 în București (ARCUB Gabroveni, Str. Lipscani, 84 – 90). Evenimentul, conceput ca un exercițiu de recunoștință față de minoritățile etnice care au contribuit la dezvoltarea culturală a României, aduce pe agenda publică diversitatea culturală și nevoia de valorificare a acesteia pe toate palierele sociale și culturale.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 august 2018

Viaţa privată şi practici sociale în Epoca de Aur

„Viața privată și practici sociale în Epoca de Aur” este o cercetare și expoziție a reprezentării erotismului și sexualității în cultura vizuală din perioada comunistă a Epocii de Aur, marcată de politicile lui Nicolae Ceaușescu, care explorează bogatul dialog vizual între multiple aspecte precum: putere, politica pronatalistă, familie, tabuuri, permisivitate, cenzură, ilegalitate, plăceri intime și libertăți. Cercetarea urmărește contextul artistic în legătură cu câteva tipuri de fenomene sociale și politici publice precum cele ale politicilor demografice ale pro-natalității și fertilității. Proiectul este produs de PostModernism Museum și găzduit de Muzeul Municipiului Bucureşti – Muzeul Nicolae Minovici în perioada 1-31 august 2018, de miercuri până duminică în intervalul 10:00-18:00. Pe 23 august 2018 are loc o petrecere tematică în cadrul expoziției. Curatororul expoziției este Cosmin Nasui, iar cercetătorul istoric este Cristian Vasile.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 noiembrie 2017

Bilanţul celei de-a doua ediţii a Forumului Diversităţii Culturale

Duminică, 5 noiembrie 2017, cea de-a doua ediţie a Forumului Diversităţii Culturale a ajuns la final. Timp de 3 zile, evenimentul a reunit la ARCUB Gabroveni peste 300 de participanți: delegați ai instituțiilor publice, experţi în antropologie, sociologie, psihologie, istorie, muzeistică, patrimoniu cultural, arte frumoase şi design, elevi, studenţi, profesori, artişti, reprezentanţi ai minorităţilor din România, alături de publicul larg.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii