7 octombrie 2020

Cultura acasă

Fundația culturală Ideea europeană lansează proiectul de anvergură europeană „Cultura acasă”, proiect de susţinere a artei și de promovare a autorilor contemporani în România și străinătate, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național. Evenimentele sunt difuzate între 6 octombrie 2020 – 12 noiembrie 2020.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iunie 2015

Herghelia albastră – piesa lui Valeriu Butulescu, pe scene greceşti

Piesa “Herghelia albastră” de Valeriu Butulescu a fost prezentată recent pe scene din Atena şi Salonic, în patria teatrului mondial – Grecia. Actorii au jucat în limba română, în faţa unui public mixt (români din diaspora, dar şi greci), asigurându-se subtitrarea în limba greacă. A fost un experiment dramaturgic interesant susţinut de Teatrul Dramatic “I.D. Sîrbu” din Petroşani. Ecourile stârnite de aceste spectacole ne arată că experimentul a fost o reuşită.

Final aplaudat frenetic de publicul atenian

Finalul spectacolului, aplaudat frenetic de publicul atenian

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 2 martie 2015

Despre aforismele lui Valeriu Butulescu în presa din Grecia, Mexic şi Vietnam

Aforistica lui Valeriu Butulescu continuă să facă înconjurul lumii. Numărul limbilor în care au fost deja traduse aforismele binecunoscutului scriitor român este atât de mare, încât le pierzi şirul încercând să le numeri. Facem aici doar o scurtă trecere în revistă a unor semnalări recente în presa internaţională.

Volumul de aforisme „Sparagmata” („Fragmente de înţelepciune”), tradus în neogreacă de Angela Bratsou, a fost lansat anul trecut la Atena. Cartea a făcut o bună impresie, autorul a primit un premiu literar, iar aforismele sale sunt frecvent citate.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 8 voturi
Încarc...
 25 aprilie 2014

Sparagmata – noua carte a lui Valeriu Butulescu, sărbătorită la Atena

Pe 27 aprilie 2014, o nouă carte de aforisme de Valeriu Butulescu va fi lansată. De data aceasta este vorba despre ediţia în limba greacă „Sparagmata” (Mozaic de înţelepciune), tradusă de Angela Bratsou. Evenimentul va avea loc la Centrul Multicultural „Black Duck” din Atena, fiind susţinut de Asociaţia Româno-Elenă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Sparagmata

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 10 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii