21 ianuarie 2021

Bucureștiul fanariot. Viață cotidiană, divertisment, cultură

Publicul este invitat joi, 21 ianuarie 2021, ora 19:30, la lansarea volumului „Bucureștiul fanariot. Viață cotidiană, divertisment, cultură” de Tudor Dinu. O întâlnire Humanitas online & live cu Tudor Dinu, istoricul Georgeta Filitti și Ion M. Ioniță, redactor-șef al revistei Historia, moderată de Andrei Pogăciaș, redactor al Editurii Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 ianuarie 2021

Cetăți, castele și alte fortificații din România

Editura Humanitas invită publicul joi, 14 ianuarie 2021, de la ora 19:30, la lansarea volumului „Cetăți, castele și alte fortificații din România. De la începuturi până către anul 1540″ de Radu Oltean. O întâlnire Humanitas online & live cu Radu Oltean și istoricii Liviu Cîmpeanu, Árpád-Gellért Ladó și Andrei Pogăciaș.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 februarie 2020

Epoca întunecării. Cum a distrus creștinismul lumea clasică

Publicul este așteptat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 4 februarie 2020, ora 19:00, la dezbaterea prilejuită de apariția cărții „Epoca întunecării. Cum a distrus creștinismul lumea clasică” de Catherine Nixey, publicată recent la Editura Humanitas, în colecția Istorie, în traducerea lui Dionisie Constantin Pîrvuloiu. La eveniment vorbesc Wilhelm Tauwinkl, doctor în teologie dogmatică la Lugano (Elveția), Teodor Baconschi, doctor în antropologie religioasă și istorie comparată a religiilor la Universitatea Paris-Sorbonne (Paris IV), Cătălin Pavel, doctor în arhelogie și scriitor, și Dionisie Constantin Pîrvuloiu, doctor al Facultatii de Litere (Limbi clasice) a Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Dezbaterea este moderată de istoricul doctor Andrei Pogăciaș.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 decembrie 2019

Cetăți, castele și alte fortificații din România

Editura Humanitas așteaptă pasionații de istorie marți, 10 decembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Cetăți, castele și alte fortificații din România” de Radu Oltean, o monografie amplă, unică în spaţiul istoriografiei româneşti. La eveniment vorbesc Radu Oltean, unul dintre cei mai apreciați autori de ilustrație documentară cu subiect istoric, dr. ist. Horia Vladimir Șerbănescu, muzeograf la Muzeul Militar Național, și dr. ist. Andrei Pogăciaș.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 noiembrie 2019

Dublă lansare Radu Oltean

Editura Humanitas invită publicul la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 19 noiembrie 2019, de la ora 19:00, la dubla lansare a albumelor „Dacia. Războaiele cu romanii. Sarmizegetusa” și „Cetăți, castele și alte fortificații din România. Secolul al XVI-lea”, ambele concepute de Radu Oltean, unul dintre cei mai apreciați autori de ilustrație documentară cu subiect istoric. La eveniment participă Radu Oltean, cercetător dr. Dan Ștefan, cadru didactic asociat la Universitatea de Vest din Timișoara, și cercetător dr. Maria-Magdalena Ștefan, Institutul Național de Arheologie „Vasile Pârvan”, ambii muzeografi la Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni. Moderatorul întâlnirii este Andrei Pogăciaș.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii