6 decembrie 2019

Cetăți, castele și alte fortificații din România

Editura Humanitas așteaptă pasionații de istorie marți, 10 decembrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Cetăți, castele și alte fortificații din România” de Radu Oltean, o monografie amplă, unică în spaţiul istoriografiei româneşti. La eveniment vorbesc Radu Oltean, unul dintre cei mai apreciați autori de ilustrație documentară cu subiect istoric, dr. ist. Horia Vladimir Șerbănescu, muzeograf la Muzeul Militar Național, și dr. ist. Andrei Pogăciaș.



Cetăți, castele și alte fortificații din România” este un proiect conceput în patru volume, care adună, în premieră, date și imagini legate de arhitectura de apărare de la noi. Volumul de față poate fi citit, în aceeași măsură, ca un compendiu de istorie militară a celor trei țări din jurul Carpaților în secolul al XVI-lea – de la bătălia de la Mohács (1526) până la moartea lui Mihai Viteazul (1601), cu un accent aparte pe zbuciumata istorie a Transilvaniei.

Cartea conține peste 130 de imagini: fotografii vechi, fotografii aeriene, desene istorice și planuri de locuri fortificate, stampe și documente puțin cunoscute din arhive românești și mai ales străine – germane, maghiare, austriece. Reconstituirile istorice ale lui Radu Oltean aduc în fața cititorilor, pentru prima oară, tablouri vii ale cetăților și mănăstirilor întărite, așa cum vor fi arătat ele acum patru secole.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook