13 aprilie 2018

Mai are politica vreun sens?

Librăria Humanitas de la Cișmigiu așteaptă publicul marți, 17 aprilie 2018, ora 19:00, la lansarea cărții „Mai are politica vreun sens? Instrumentele democrației și povara populismului” de Radu Carp, apărută recent la Editura Humanitas. La eveniment participă, alături de autor, Teodor Baconschi, scriitor și diplomat, Ioan Stanomir, politolog și publicist, și Alexandru Gussi, politolog.



Ioan Stanomir spune:

Radu Carp este o voce a lucidităţii democratice. Intelectual demo-creştin, lectura pe care o dă politicii se întemeiază, simultan, pe rigoarea conceptuală şi pe fermitatea angajamentului etic. Rândurile lui furnizează un îndreptar şi un ghid de bune practici. Refuzul demagogiei este posibil doar prin acceptarea demnităţii umane. Este lecţia pe care textele lui Radu Carp o oferă celor de azi, spre a evita cântecul de sirenă al rătăcirilor mesianice.

Radu Carp explică:

Cartea de faţă reuneşte mai multe texte prin care am încercat să ofer un potenţial răspuns la întrebarea dacă politica mai are astăzi vreun sens. De asemenea, mi-am propus să identific modalităţi posibile pentru a depăşi neîncrederea faţă de politică, atât de prezentă în spaţiul public contemporan. Întrebarea rămâne deschisă, dar argumentele necesare formulării unui răspuns vor putea fi mai bine articulate în urma parcurgerii acestui volum.

Accesul este gratuit în baza unei rezervări prin Eventim.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook