5 mai 2022

Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți, ediția a XVI-a

Între 5 și 8 mai 2022, la cea de-a XVI-a ediție IPIFF se văd cele mai bune filme independente, realizate în ultimii doi ani. Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți invită pasionații de cinematografie la un sfârșit de săptămână savuros, printre filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 aprilie 2022

IPIFF – Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți

Începutul de mai este rezervat filmului independent. Cea de-a XVI-a ediție IPIFF- Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți aduce în fața pasionaților de film cele mai bune filme independente din ultimii doi ani, din 7 țări. Astfel, din 5 până în 8 mai 2022, la Cinema Muzeul Țăranului, filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație) abia așteaptă să fie vizionate și apreciate. Premierea celor mai bune producții din fiecare categorie, are loc duminică, 8 mai 2022, de la ora 18:00, la Teatrul Odeon.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 februarie 2018

România la cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin


Festivalul Internaţional de Film de la Berlin dă startul pe 15 februarie 2018 uneia dintre cele mai importante competiții de producţii de film din întreaga lume.

În ultimii anii, filmul românesc s-a aflat la loc de cinste în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, Institutul Cultural Roman din Berlin susținând în mod constant prezența numeroaselor echipe de film la Berlinală. În cadrul celei de-a 68-a ediţii a Berlinalei au fost selectate producţii româneşti în aproape toate secţiunile importante ale festivalului.

Astfel România participă în Competiţie, secţiunea principală a festivalului, cu lungmetrajul „Nu mă atinge-mă” (“Touch me not”), filmul de debut al regizoarei Adina Pintilie. Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 și 2017, cu o distribuție mixtă de actori profesioniști (Tomas Lemarquis, Laura Benson) și persoane reale, „Nu mă atinge-mă”, este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenței umane. În cadrul acestei secţiuni sunt proiectate 24 de filme, dintre care 19 concurează pentru Ursul de Aur şi Urşii de Argint, celelalte 5 rulând în afara competiţiei.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 iulie 2016

Girl, You’re Frightened

Trupa indie/alternative The Amsterdams lansează un nou single de pe cel mai recent album „Eternity for Dummies”. Piesa se numește „Girl, You’re Frightened”, iar videoclipul prezintă imagini din filmul „Ilegitim”, singurul lungmetraj românesc prezent anul acesta în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Regia clipului este semnată chiar de regizorul filmului, Adrian Sitaru, iar imaginea de Luchian Ciobanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 februarie 2016

Filmele româneşti premiate la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, desfăşurat în perioada 11-21 februarie 2016, a anunţat sâmbată seară câştigătorii celei de-a 66-a ediţii a festivalului. Printre aceştia se numară şi două producţii româneşti: lungmetrajul independent „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, şi scurtmetrajul „O noapte în Tokoriki”, regizat de Roxana Stroe.

Prezent în secțiunea Forum, lungmetrajul independent “Ilegitim” a fost distins cu Premiul C.I.C.A.E – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă). Trofeul, care reprezintă o importantă „carte de vizită” a peliculei pentru distribuitorii din întreaga lume, a fost ridicat de producătoarea Anamaria Antoci. Juriul format din Michal Matuszewski, Aistė Račaitytė, Lysann Windisch a avut de ales dintr-o listă de 44 de producții participante, din care 34 au fost proiectate în premieră mondială.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 septembrie 2008

Visul unei nopţi de vară

Noua premieră de la Teatrul Metropolis din Bucureşti este „Visul unei nopţi de vară”, faimoasa piesă a lui William Shakespeare, de această dată în regia, scenografia şi coloana sonoră ale lui Dragoş Galgoţiu. Primele reprezentaţii au loc luni, 29, şi marţi, 30 septembrie 2008.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii