25 septembrie 2008

Visul unei nopţi de vară

Noua premieră de la Teatrul Metropolis din Bucureşti este „Visul unei nopţi de vară”, faimoasa piesă a lui William Shakespeare, de această dată în regia, scenografia şi coloana sonoră ale lui Dragoş Galgoţiu. Primele reprezentaţii au loc luni, 29, şi marţi, 30 septembrie 2008.



„Visul unei nopţi de vară” este o poveste a utopiei pe care încercăm s-o atingem în vis şi de care râdem cu poftă atunci când ne trezim. Este un joc, un mare joc teatral, un text teribil de bine scris, o cascadă de imaginaţie şi teatralitate. Dar dincolo de ceea ce pare a fi, există piesa subterană, profundă, tulburătoare, enigmatică, la fel ca „Furtuna”, „Hamlet” şi „Regele Lear”…

„Visul unei nopţi de vară” este un „Symposion” despre erotism, o scufundare în adâncul obscur al dorinţelor, unde sublimul şi pasiunile cărnii uneori se confundă, e spectacol al deriziunii tuturor patimilor noastre, paradigmă a tulburărilor provocate de imaginar, de noapte, de lună, poveste a utopiei pe care încercăm s-o atingem în vis şi de care râdem cu poftă atunci cand ne trezim, cand ne îndepărtăm de fantasme şi privim totul ca la teatru…

Joc, tulburare, vise, erotism efemer, melancolii dureroase şi râs purificator, „Visul unei nopţi de vară” e un text care ne bucură dar ne şi amăgeşte. Înăuntrul visului, în fantastic sau în poezie, există, pulsează secretul, ne apropie prin impresii teatrale de ceea ce nu putem defini, de ceva ce nu ne este dat să înţelegem.

Distribuţia este alcătuită din Marian Râlea, Ionel Mihăilescu, Gabriel Spahiu, Marian Ghenea, Dan Aştilean, Lia Bugnar, Tiberiu Almosnino, Tudor Aaron Istodor, Ada Condeescu, Constantin Cojocaru, Vanda Rotaru, Vlad Logigan, Ioana Barbu, Radu Iacoban, Alina Grigore. Costumele au fost create de Maria Marinescu, coregrafia îi aparţine lui Attila Bordas, animaţia este semnată de Sabina Spatariu, iar consultant a fost James Brown.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook