5 mai 2022

Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți, ediția a XVI-a

Între 5 și 8 mai 2022, la cea de-a XVI-a ediție IPIFF se văd cele mai bune filme independente, realizate în ultimii doi ani. Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți invită pasionații de cinematografie la un sfârșit de săptămână savuros, printre filme independente de lungmetraj ficţiune (inclusiv animație), filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație).



Programul festivalului este completat de trei ateliere care tratează diverse aspecte ale domeniului cinematografic actual:

„Protecția drepturilor producătorilor de film și audiovizual în contextul noilor reglementări europene privind piața unică digitală” cu Mihaela Tudorache, avocat în domeniul drepturilor de autor, joi, 5 mai, ora 11:30

„Peisajul festivalier și trainingurile de formare în domeniul cinematografiei” cu Mirona Radu, fondatoare și directoare Film O’Clock International Festival, vineri, 6 mai, ora 11:30

„Producția cinematografică independentă. Finanțarea și dependența producției independente de coproducțiile naționale” cu Gabriela Suciu, distribuitor de film și analist de piață, prodecan al Facultății de Film din cadrul UNATC, coordonator și lector al masterului de Producție de Film, sâmbătă, 7 mai, ora 18:00

Proiecțiile speciale, din afara competiției, vin și ele să îmbogățească lista filmelor din acest an:

  • „Început”, regia Răzvan Săvescu, joi, 5 mai 2022, ora 19:00
  • „Vin îndată”, regia Kiki Vasilescu, vineri, 6 mai 2022, ora 20:40
  • „Blue Moon”, regia Alina Grigore, sâmbătă, 7 mai 2022, ora 16:30

Câștigătorii acestei ediții a festivalului vor putea fi cunoscuți duminică seara, la gala de la Teatrul Odeon, într-o atmosferă artistică creată de artiști de seamă: Alexandra Ușurelu, Constantin Cotimanis, Alexandru Mihai Burcă.

Intrarea la proiecții și masterclass-uri este liberă, iar accesul la gală se va face pe bază de invitație. Programul detaliat al evenimentului se găsește online.

IPIFF, un eveniment realizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA), al cărui director este regizorul Toma Enache, are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook