27 decembrie 2022

Rezultatele proiectului de intervenție culturală în Geoparcul Platoul Mehedinți „Exploring GPMh. Om-natură-patrimoniu”

Asociația MAIE a derulat la început de toamnă proiectul „Exploring GPMh. Om-natură-patrimoniu”, prin care și-a propus să conecteze tineri interesați de experiențe de învățare în contexte de dezvoltare locală, prin valorificarea moștenirii naturale și culturale a unui teritoriu, cu elevi și liceeni de pe plan local, din Geoparcul Platoul Mehedinți, în două ateliere de educație practică, prin module de antropologie și arhitectură.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 decembrie 2020

Casa Ogoi

Asociația MAIE, alături de studenții participanți la ediția 2020 a școlii de vară Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți ne invită la o vizită virtuală a „Casei Ogoi”, imobilul fostei primării din satul Balta unde, vară de vară, grupuri de studenți din întreaga țară se alătură echipei Asociației MAIE în eforturile de a revitaliza spațiul, de a-i conferi o nouă funcționalitate, păstrându-i în același timp arhitectura și caracteristicile locale.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 20 noiembrie 2020

Tradițiile creative – vector pentru dezvoltarea durabilă

Rețeaua România Tradițiilor Creative organizează luni, pe 23 noiembrie 2020, de la ora 14:00, online, conferința internațională „Tradițiile creative – vector pentru dezvoltarea durabilă”. Iau cuvântul membrii comunității România Tradițiilor Creative: Teodor Frolu (Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, inițiator RTC), Alexandru Andrășanu (Facultatea de Geologie, UNIBUC), Adina Popa (Asociația Geomedia), Adriana și Virgil Scripcariu (Școala de la Piscu), Ana Maria Goilav (Școala de la Bunești), Marlene Stanciu (Kraftmade), Oana Neneciu (Deltacraft), Loredana Pana (Letea în UNESCO), Laura Leonte (Cosânzeana), Andreea Machidon (Pro Patrimonio), Alexandra Mihailciuc (Asociația Maria – Țibănești), Octavia Loiș (ȘEZI), Felicia Ienculescu – Popovici (Green Mogo) și Oana Perju (România Tradițiilor Creative).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 septembrie 2020

Bilanțul școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”, ediția 2020

La final de august și început de septembrie 2020, Asociația MAIE a derulat cea de-a patra ediție a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”, un proiect de educație pentru patrimoniu care le propune studenților să participe activ la dezvoltarea satelor din această regiune a României prin recuperarea, protejarea și valorificarea culturii locale și a patrimoniului rural.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 noiembrie 2019

Exemple de intervenție în mediul rural

Joi, 21 noiembrie 2019, de la ora 18:00, Asociația MAIE invită publicul la Green Hours ca să stea de vorbă despre modalitățile prin care se poate interveni în spațiul rural, prin recuperarea, ocrotirea și valorificarea patrimoniului cultural și natural local, pentru o dezvoltare durabilă a regiunilor și comunităților rurale. Conferința „Exemple de intervenție în mediul rural” reunește vorbitori ca Alexandru Andrășanu, director al Departamentului de Geologie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București și președinte al Asociației Geomedia, Marian Zidaru, sculptor și inițiatorul Fermei de Artă din satul Litieni, Alexandra Mihailciuc, arhitect al Laboratorului de arhitectură Prodid și coordonator al Programului Cultural „Batem fierul la conac!”, Andrei Tache, co-fondator al atelierului de ceramică Studio Mud și fondator al asociației Designers Thinkers Makers și Bianca-Maria Bălșan, Andrei Mihail și Alexandra Anastasiu, membri ai echipei proiectului „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 august 2019

Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți – ediția a III-a

Pe 19 august 2019 a început cea de-a treia ediție a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți„. Timp de două săptămâni, studenții participanți studiază potențialul de dezvoltare durabilă, culturală și turistică, al comunei Balta și continuă procesul de construire al ecomuzeului. Reprezentanții comunității locale sunt invitați la discuții despre implicare și dezvoltare și la proiecții de film care investighează specificul României rurale. Activitățile școlii de vară sunt coordonate de către membrii echipei multidisciplinare formată din: Alexandra Mihăilciuc (arhitect), Andrei Tache (arhitect), Andrei Mihail (antropolog), Bianca-Maria Bălșan (manager cultural), Alexandru Vasiliu (arhitect), Alexandra Anastasiu (architect), Ana Dora Matei (architect) și alți experți din domenii complementare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii