18 noiembrie 2019

Exemple de intervenție în mediul rural

Joi, 21 noiembrie 2019, de la ora 18:00, Asociația MAIE invită publicul la Green Hours ca să stea de vorbă despre modalitățile prin care se poate interveni în spațiul rural, prin recuperarea, ocrotirea și valorificarea patrimoniului cultural și natural local, pentru o dezvoltare durabilă a regiunilor și comunităților rurale. Conferința „Exemple de intervenție în mediul rural” reunește vorbitori ca Alexandru Andrășanu, director al Departamentului de Geologie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București și președinte al Asociației Geomedia, Marian Zidaru, sculptor și inițiatorul Fermei de Artă din satul Litieni, Alexandra Mihailciuc, arhitect al Laboratorului de arhitectură Prodid și coordonator al Programului Cultural „Batem fierul la conac!”, Andrei Tache, co-fondator al atelierului de ceramică Studio Mud și fondator al asociației Designers Thinkers Makers și Bianca-Maria Bălșan, Andrei Mihail și Alexandra Anastasiu, membri ai echipei proiectului „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”.



Sunt prezentate abordările diferitelor organizații care derulează proiecte în zone rurale din România și urmează să se identifice elemente comune, care pot fi preluate și implementate în alte regiuni.

Bianca-Maria Bălșan, președinte, Asociația MAIE, mărturisește:

În 2014, când am început să lucrăm în Geoparcul Platoul Mehedinți, am fost încântați de peisajul cultural local, de frumusețea și simplitatea satelor mehedințene și ne-am dorit să promovăm această zonă. Cu timpul, obiectivul nostru a evoluat, deoarece am început să ne întrebăm serios care este viitorul satului românesc și cum putem contribui la dezvoltarea durabilă a mediului rural. În încercarea de a găsi răspunsuri la dilemele noastre, am descoperit abordările altor asociații din diferite sate din România și ne-am dat seama că nu există o rețetă precisă, ci multă pasiune, muncă, implicare și poate un strop de nebunie.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri prin care inițiatorii își propun să aducă la lumină proiecte de revitalizare rurală, exemple de succes capabile să arate modul în care comunitățile, în colaborare cu experții, se pot implica activ în dezvoltarea locurilor în care trăiesc.

Întâlnirile sunt organizate în cadrul programului multianual „Ecomuzeul Balta. De la arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți la turism durabil”, care se încheie oficial duminică, 24 noiembrie 2019, începând cu ora 12:00, la Cinema Muzeul Țăranului Român, cu ocazia proiecției filmului documentar „Întâlniri cu Balta”, o video-documentare a poveștilor, istoriilor și mărturiilor locuitorilor comunei Balta din județul Mehedinți, derulată pe parcursul a doi ani de regizorul Elena Borcea.

Participarea este gratuită la ambele evenimente în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații găsiți online și în pagina de Facebook a programului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook