22 octombrie 2018

Asociaţia MAIE îşi înviorează identitatea

Asociația MAIE își schimbă denumirea asociației, identitatea vizuală, website-ul și prezența în social media. Primul pas către o nouă identitate a însemnat condensarea numelui Asociației (Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană) în acronimul acestuia – simplu, scurt și memorabil (MAIE). Eugen Erhan, designer grafic, specialist în idenitate de brand, a realizat conceptul noii imagini a Asociației care s-a conturat în jurul ideii de dezvoltare armonioasă, pornind de la litera M (mișcare) care devine un simbol geometric pentru: creștere, ritmicitate, aliniere.



Bianca-Maria Bălșan, președintele Asociației MAIE, declară:

Chiar dacă în interior am rămas aceiași copii cu vise mari care încearcă să contribuie la transformarea lumii în care trăim, ne-am dat seamă că pentru a ne îndeplini obiectivele avem nevoie de o schimbare.

Încă de la înființare, în 2012, ne-am lăsat purtați de pasiunile noastre și am adus la viață proiecte care au atins o paletă largă de domenii: patrimoniul cultural și natural din mediul rural (Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți), educație civică (O oră pentru democrație), revitalizare urbană (Campus Creativ), diversitatea culturală (Noile Minorități din municipiul București).

Provocările întâmpinate în ultimii ani ne-au schimbat perspectivele, iar noua identitate vizuală a asociației reflectă acest lucru. Am încercat să ordonăm toate piesele care formează asociația MAIE, să ne ajustăm obiectivele și să ne concentrăm pe modul în care patrimoniul cultural și cultura în sens larg contribuie la dezvoltarea personală, la revitalizarea comunității și la transformarea societății.

Asociația MAIE contribuie la transformarea societății românești, cu ajutorul tinerilor și în beneficiul dezvoltării acestora, într-o societate care pune preț pe educație și informare, cultură și artă, participare civică și dezvoltare socială, dintr-un unghi al creativității, al inovației și al abordărilor multidisciplinare.

La baza tuturor proiectelor inițiate și dezvoltate de echipa Asociației stau valori precum: curiozitatea și cunoașterea, considerația față de diversitate sub toate formele ei, prețuirea patrimoniului cultural și natural, dar și dragostea și respectul față de mediul înconjurător, față de spațiile urbane și rurale cu o valoare istorică și arhitecturală deosebită. Toate acestea sunt conectate prin educație – alternativă, non-formală, cu accent pe practică și experimentare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook