2 septembrie 2022

Ateliere creative pentru micii ambasadori ai patrimoniului din Geoparcul Platoul Mehedinți

Elevi și liceeni din Mehedinți au participat în august 2022 la cinci ateliere de învățare prin creație artistică, derulate de Asociația MAIE în comuna Ponoarele din Geoparcul Platoul Mehedinți.


La finalul seriei atelierelor GPMh.Edu, pe 4 septembrie 2022, de la ora 18:30, la căminul cultural Ponoarele, tinerii vor prezenta public rezultatele muncii lor creative, în contextul unui eveniment organizat de Asociația MAIE, dedicat comunităților locale și vizitatorilor preocupați de sinergia dintre oameni, natură și patrimoniu cultural, elemente care construiesc specificul local al geoparcului.

Copiii din zonă, coordonați de Cristian Melak, vor susține un spectacol de percuție care are în centru ritmul ca element coagulant între natură oameni și cultură. Spectacolul va îmbina percuția la tobe africane (djambe) cu muzica specifică nordului Mehedințiului.

În continuarea spectacolului muzical, vor fi proiectate filmele: Acul și ața, Casa iilor și Conacu` lu` tataia, realizate de tinerii din comuna Ponoarele. Filmele ilustrează trecutul și prezentul locuitorilor satelor ponorene. Abordările diverse prezentate pun în lumină variatele fațete ale patrimoniului local.

În spațiul căminului cultural vor fi expuse desenele și fotografiile elevilor și liceenilor din comună care au explorat, împreună cu artiștii coordonatori, particularitățile acestui teritoriu. De asemenea, prin articolele realizate de participanții la atelierul de scriere creativă, vizitatorii vor putea descoperi istorii personale și colective din zonă.

Organizate în perioada 13 august – 4 septembrie, atelierele au urmărit dezvoltarea creativității, gândirii critice și interesul față de patrimoniu în rândul tinerilor participanți. Cele cinci ateliere (ilustrație, scriere creativă, producție de film, artă fotografică și creație muzicală) au explorat, prin diferite medii artistice, patricularitățile geoparcului, modul în care omul transformă mediul în care trăiește și influenșa acestuia asupra sa.


Atelierele creative sunt realizate prin intermediul proiectului cultural „GPMh.Edu – ateliere creative pentru ambasadorii patrimoniului din Geoparcul Platoul Mehedinți”, inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul este derulat în parteneriat cu: Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, Primăria Comunei Ponoarele, Asociația Iele-Sânziene, Asociația pentru turism Mehedințiul de sub munte.

Parteneri media: București FM, Citatepedia, Igloo magazine, Modernism Punct Ro, Munteanu, Propagarta, Revista Zeppelin, Radio România Cultural, Stiri Ong

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook