14 iulie 2020

Programe de educație pentru patrimoniu derulate în Geoparcul Platoul Mehedinți

Asociația MAIE invită studenți și adulți să participe la programele de educație non-formală pentru patrimoniu pe care le organizează în perioada 17 august – 6 septembrie 2020, ediția a IV-a a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți” și „GPMh Docs. Ateliere de artă documentară în Geoparcul Platoul Mehedinți”.



În 2020, Asociația extinde programele de educație pentru patrimoniu rural cu GPMh Docs, o serie de ateliere de artă documentară (radio și film), organizate între 17 și 23 august 2020 în comunele Balta, Isverna și Ponoarele din județul Mehedinți.

Dedicate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, atelierele propun arta documentară ca modalitate de înțelegere și redare a realității unui spațiu rural într-o manieră subiectivă, construind cadrul potrivit pentru documentarea istoriei, poveștilor și realităților satelor din Geoparcul Platoul Mehedinți.

Atelierele sunt coordonate de profesioniști în domeniul audio-vizualului, miza fiind acumularea de către participanți a unor abilități practice care pot contribui la valorificarea și promovarea, pentru publicul din prezent, a peisajelor culturale și a poveștilor comunităților rurale din România.

Fiind organizate în paralel, tinerii pot alege să participe la unul din atelierele organizate în cadrul programului GPMh Docs: film sau radio. Participarea la atelierele de artă documentară este gratuită. Organizatorii asigură transportul Drobeta-Turnu Severin – Ponoarele/ Isverna, cazarea și masa participanților. La finalul atelierelor, participanții primesc adeverințe de practică.

Mai multe informații despre înscrierea și participarea la atelierele GPMH Docs sunt disponibile online.

Între 24 august și 6 septembrie 2020, Asociația MAIE organizează cea de-a patra ediție a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți”. Studenții facultăților de arhitectură, design, urbanism, peisagistică, sociologie, antropologie, istorie, artă, litere, management, marketing și comunicare sunt invitați să participe.

Ediția 2020 a școlii de vară continuă cartografierea condițiilor istorice, administrative și socio-culturale în care s-au dezvoltat așezările rurale din Geoparcul Platoul Mehedinți prin modulele de antropologie și arhitectură, îmbinând cercetarea de teren (etnografia) cu activitățile de restaurare, design și producție de obiecte inspirate din patrimoniul rural.

Studenții de la diferite specializări sunt invitați să contribuie, sub îndrumarea specialiștilor, la valorificarea arhitecturii vernaculare specifice regiunii Mehedinți printr-o abordare strategică, multidisciplinară. Activitățile de educație non-formală din cadrul școlii de vară le oferă studenților ocazia să pună în practică competențele aferente specializărilor pe care le urmează și să experimenteze munca în echipă alături de studenți specializați în discipline conexe.

Partea practică este completată de conferințe și dezbateri coordonate de specialiști în domenii relevante, proiecții de film documentar, vizite pe teren de descoperire a obiectivelor de patrimoniu natural și cultural din zonă.

Studenții pot alege să participe la unul sau la ambele ateliere organizate pe parcursul școlii de vară. Participarea la școala de vară presupune o taxă de 100 lei/ atelier. Organizatorii școlii asigură transportul Drobeta-Turnu Severin – Balta, cazarea și masa participanților. La finalul școlii de vară, participanții primesc adeverințe de practică.

Detalii despre participarea la școala de vară sunt disponibile online.

Organizarea „GPMh Docs. Ateliere de Artă documentară” și a celei de-a IV-a ediții a școlii de vară „Arhitectura tradițională în Geoparcul Platoul Mehedinți” presupune respectarea tuturor deciziilor și recomandărilor emise de autorități în contextul stopării răspândirii epidemiei provocată de COVID 19.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook