Arhiva pentru mai 13th, 2021

 13 mai 2021

„Justiţie” de Anton Bacalbaşa

Era în luna lui mai; soarele, cu dulcea-i rază, lumina pământul, și un vânt ușor adia printre frunze; totuși, eu eram trist și cugetător; părea că totul îmi displace. Străbăteam stradele, ocolind lumea, și iată-mă ajuns la edificiul Justiției. Urcai treptele scării ce conduce într-o cameră spațioasă, în care ceva-mi atrase băgarea de seamă: o masă mare, în mijlocul căreia era o cruce… Îmi adusei aminte de tribunalul inchizițiunei. Abia intrai, și un zgomot confuz se produse în sala vecină; ochii tuturor erau ațintați spre ușă… în fine, lumea se dă în lături, ușile se deschid și în prag apare un june între doi dorobanți cu puștile încărcate. Sărmanul! fața-i era palidă; ochii aproape stinși, și în jurul lor, un vânăt semicerc denota o lungă suferință; el tremura și cu toate aceste, nimeni nu-i venea într-ajutor — nici chiar Dumnezeu.

Mă apropiai de banca acuzaților, unde puseseră pe condamnat, și-l întrebai cu compătimire:

— Ce împrejurare te aduse pe această fatală bancă?

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Cutthroat

Regizat de Matt Eastin și avându-l la bord și pe actorul Adrian Martinez, videoclipul piesei „Cutthroat” interpretat de Imagine Dragons o surprinde pe actrița Olivia Munn la DMV. Aflându-se într-o stare de agitație, în continuă creștere, videoclipul este o paralelă vizuală a construcției sonore tunătoare și frenetice a piesei.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Renée Lertzman: Cum putem transforma anxietatea climatică în acțiune

E normal să te simți anxios sau copleșit de schimbarea climatică, spune psihologul Renée Lertzman. Putem să transformăm aceste sentimente în ceva productiv? Într-o prelegere optimistă, Lertzman explică efectele emoționale ale schimbărilor climatice și oferă o perspectivă despre cum psihologia poate să ne ajute să ne descoperim creativitatea și rezistența necesare pentru rezolvarea problemelor climatice.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 13 mai 2021.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2021
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii