Arhiva pentru mai 12th, 2021

 12 mai 2021

„Soacra cu trei nurori” de Ion Creangă

Era odată o babă, care avea trei feciori nalți ca niște brazi și tari de virtute, dar slabi de minte.

O răzeșie destul de mare, casa bătrânească cu toată pojijia ei, o vie cu livadă frumoasă, vite și multe păsări alcătuiau gospodăria babei. Pe lângă acestea mai avea strânse și părăluțe albe pentru zile negre; căci lega paraua cu zece noduri și tremura după ban.

Pentru a nu răzleți feciorii de pe lângă sine, mai dură încă două case alăture, una la dreapta și alta de-a stânga celei bătrânești. Dar tot atunci luă hotărâre nestrămutată a ținea feciorii și viitoarele nurori pe lângă sine — în casa bătrânească — și a nu orândui nimic pentru împărțeală până aproape de moartea sa. Așa făcu; și-i râdea inima babei de bucurie când gândea numai cât de fericită are să fie, ajutată de feciori și mângâiată de viitoarele nurori. Ba de multe ori zicea în sine: „Voi privighea nurorile, le-oi pune la lucru, le-oi struni și nu le-oi lăsa nici pas a ieși din casă, în lipsa feciorilor mei. Soacră-mea — fie-i țărna ușoară! — așa a făcut cu mine. Și bărbatu-meu — Dumnezeu să mi-l ierte! — nu s-a putut plânge că l-am înșelat sau i-am risipit casa; … deși câteodată erau bănuiele… și mă probozea… dar acum s-au trecut toate!”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Run

Trupa OneRepublic a lansat piesa „Run”. Melodia este scrisă și produsă de Ryan Tedder, Brent Kutzle, Tyler Spry și John Nathaniel. „Run” urmează să apară pe următorul album, „Human”, alături de piesele lansate deja: „Rescue Me”, „Somebody To Love”, „Wanted”, „Didn’t I” și „Better Days”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Eva Galperin: Ce trebuie să știm despre stalkerware

„Acces complet la telefonul unei persoane e cel mai bun lucru după accesul la gândurile unei persoane”, spune experta în securitate cibernetică Eva Galperin. Într-un discurs urgent, ea descrie pericolul imens al stalkerware-ului, un software conceput pentru a spiona pe cineva prin accesarea dispozitivelor lor fără ca ei să știe, și face un apel la companiile antivirus să identifice aceste programe ca fiind periculoase pentru a descuraja agresorii și pentru a proteja victimele.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 12 mai 2021.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2021
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii