Arhiva pentru ianuarie 5th, 2021

 5 ianuarie 2021

Pronetariatul – structuri și forme de manifestare în societate

Tragedia care a avut loc în clubul COLECTIV în noaptea de 30 octombrie 2015, precum și gestionarea incompetentă a Planului roșu de intervenție pentru salvarea celor răniți în incendiu, au determinat proteste de amploare ale populației, conducând la căderea Guvernului Ponta pe 4 noiembrie 2015. Mobilizarea rapidă și de amploare a protestatarilor s-a realizat prin intermediul rețelelor informatice de socializare. Un fenomen asemănător a fost înregistrat și în cursul campaniei de alegeri prezidențiale din noiembrie 2014.

Odată pusă în mișcare, această forță uriașă a fost capabilă ca, într-un timp foarte scurt, să schimbe cursul alegerilor prezidențiale, iar peste un an să declanșeze căderea guvernului condus de Victor Ponta. Fenomenul menționat reapare la sfârșitul lunii ianuarie 2017, când zeci de mii de cetățeni sunt mobilizați prin intermediul rețelelor de socializare să participe la ample proteste împotriva Ordonanței de urgență a guvernului nr.13 din 2017.

Prezență activă, de mai multă vreme, în țările mai dezvoltate economic și social, această forță a fost denumită, prin analogie cu proletariatul, pronetariat (analogie de rezonanță auditivă!). Așa cum a fost definit de Karl Marx, proletariatul reprezintă resursa primordială pe care deținătorii de capital o exploatează  ca forță de muncă pentru realizarea producției industriale, în schimbul unui salariu plătit pentru munca prestată. Cuvântul « proletar  » își are originea în Roma antică – «proletarius», desemnând cetățean sărac (fără avere). Pentru a-și câștiga existența, proletarul își vinde forța de muncă, în schimbul unui salariu modest.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Anyone

Justin Bieber a lansat chiar pe 1 ianuarie 2021 piesa „Anyone”, produsă și scrisă alături de Andrew Watt și cu un videoclip regizat de Colin Tilley. În noaptea dintre ani, Justin Bieber a cântat pentru prima oară piesa în cadrul unui concert de anul nou difuzat de T-Mobile.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Billy Samuel Mwape: O metodă inovativă pentru a susține copiii cu nevoi speciale

După ce fiul său a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, Billy Samuel Mwape a realizat că abilitățile lui de manager de proiect ar putea fi folosite în sprijinirea copilul lui cu nevoi speciale. În acest discurs plin de inspirație și personal, el descrie cum management-ul de proiect – procesul de a conduce munca unei echipe pentru a obține un scop în timp limitat – te poate ajuta să depășești cele mai mari provocări din viață.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 5 ianuarie 2021.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2021
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii