11 septembrie 2017

Turneul scriitorului Norman Manea în Italia

Cu ocazia publicării ultimei cărţi de Norman Manea traduse în limba italiană: „Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian”, traducere de Anita Bernacchia (Il Saggiatore, Milano, 2017), Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, alături de Universitatea Ca’ Foscari din Veneția, Writers in conversation, Departamentul de Studii Lingvistice şi Literare al Universităţii din Padova, Il Circolo dei Lettori din Torino, Salonul Internațional de Carte de la Torino, Librăria Luxemburg din Torino, Departamentul de Limbi și Literaturi Străine și Culturi Moderne al Universității din Torino, Editura Il Saggiatore, Librăria Feltrinelli Duomo din Milano, Fundaţia Giangiacomo Feltrinelli din Milano, Centrul Cultural Italo–Român din Milano, cu patronajul Ambasadei României în Italia, al Consulatelor Generale ale României de la Trieste, Torino și Milano, Regione Veneto, Città Metropolitana di Venezia, Provincia di Padova, Comune di Venezia, Comune di Padova, Regione Piemonte, Città Metropolitana di Torino, Città di Torino, Regione Lombardia, Città Metropolitana di Milano, Comune di Milano, organizează „Turneul scriitorului Norman Manea în Italia”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 15 august 2016

Ziua Limbii Române la Stockholm

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Suediei, miercuri 24 august 2016, la sediul său, un program dedicat unora dintre cele mai reprezentative nume ale literaturii române, traduse în suedeză. Evenimentul constă din lecturi din creațiile acestora, atât în limba română, cât şi în limba suedeză, în interpretarea actorilor Marius Manole şi Christian Fex. Prezentarea autorilor selectaţi este făcută de către Dan Shafran.

Autorii selectați, respectiv Ion Luca Caragiale, Urmuz, Mihail Sebastian, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Varujan Vosganian, Gellu Naum, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Nina Cassian, Ioan Es. Pop, s-au născut în România, au scris sau scriu în limba română și au fost traduşi în limba suedeză.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 martie 2016

România la Salon du Livre de la Paris, ediţia 2016

România este prezentă la ediția din acest an a Salonului de Carte de la Paris, desfășurată în perioada 17-20 martie 2016, cu un stand și o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Sloganul participării românești la Salon du Livre marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea dadaismului: „On doit admettre de Tzara, nous sommes tous un peu dada”.

Salon du Livre

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 23 septembrie 2015

România la Târgul de Carte de la Goteborg 2015

România participă pentru a noua oară la Târgul Bok & Bibliotek de la Göteborg, cel mai important eveniment literar din Suedia, care se desfăşoară în perioada 24-27 septembrie 2015. La ediţia din acest an a târgului, având ca temă libertatea de expresie, Institutul Cultural Român de la Stockholm îi are ca invitaţi pe scriitorii Carmen Bugan, Gabi Eftimie, Norman Manea, Sînziana Popescu şi András Visky, şi pe ilustratoarea Irina Maria Iliescu.

În cadrul târgului de carte sunt organizate în acest an mai mult de 30 de evenimente cu participare românească, cinci seminarii incluse în programul oficial al târgului, lecturi pe scena dedicată poeziei şi numeroase dezbateri literare.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 iunie 2015

Norman Manea, din nou în atenţia presei suedeze

Scriitorul Norman Manea este, din nou, în atenţia presei suedeze, de această dată cu volumul de povestiri „Octombrie, ora opt”, apărut în traducerea reputatei traducătoare Inger Johansson, la editura 2244.

Acesta este al treilea volum de Norman Manea publicat în limba suedeză, după „Întoarcerea huliganului” (2012) şi „Vizuina” (2013). Asemenea celor precedente, şi acest titlu s-a bucurat de reacţii entuziaste din partea presei, majoritatea semnate de recenzenţi care sunt, deopotrivă, scriitori.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 14 ianuarie 2015

Roata culturii româneşti

Sub titlul „Roata culturii românești”, care sugerează dinamica spiritul ludic și sărbătoresc ce stau la baza culturii și artelor în comuniune, Institutul Cultural Român din New York organizează o serie complexă de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Culturii Naționale a României. Evenimentele au loc între 15 și 17 ianuarie 2015, în Sala Auditorium a ICR NY, la Cenaclul „Mihail Eminescu” al scriitorilor de origine română stabiliți în America, precum și în câteva biblioteci din New York care dețin carte în limba română.

Eminescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii