14 ianuarie 2022

Spectacolul „Molière / Eréilom”, înregistrat și difuzat de Televiziunea Română

Duminică, 16 ianuarie 2022, de la ora 20:00, la TVR 3, publicul are ocazia să vizioneze înregistrarea unuia dintre spectacolele emblematice ale Teatrului Nottara, „Molière / Eréilom”, după Molière și Mihail Bulgakov, în regia lui Roman Feodori, cel mai tânăr regizor rus recompensat cu patru Premii Masca de Aur. Pentru telespectatorii din diaspora, spectacolul este difuzat la TVR Internațional, în 16 ianuarie 2022, de la ora 23:00. Distribuția spectacolului este formată din Şerban Gomoi, Rareș Andrici, Vlad Bălan, Răzvan Bănică, Dani Popescu, Crenguţa Hariton, Cristina Juncu, Ada Navrot, Isabela Neamțu, Filip Ristovski, Mihaela Subţirică, Sorina Ştefănescu și Laura Vasiliu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 mai 2018

Tartuffe

Teatrul Maria Filotti prezintă marți, 15 mai 2018, ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, premiera oficială  a spectacolului cu celebra piesă „Tartuffe” de Molière, în adaptarea scenică și regia artistică a lui Alexandru Mâzgăreanu. Din distribuţie fac parte Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu și Vlad Galer. Tartuffe se dovedeşte a fi un spectacol de referinţă, în traducerea lui Doru Mareş, decorul conceput de Andrada Chiriac, costumele de Alexandra Mâzgăreanu, iar muzica compusă de Alexandru Dan Suciu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 aprilie 2011

Piesa „Don Siempre” de Valeriu Butulescu a deschis Festivalul Naţional Actfest 2011

În zilele 15-16 aprilie 2011, gălăţenii au beneficiat de un adevărat maraton dramaturgic: nouăsprezece piese de teatru, toate prezentate în cadrul Festivalului Naţional Studenţesc de Teatru.

Au participat formaţiuni teatrale din cele mai importante centre universitare ale ţării: Bucureşti, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Târgu Mureş, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu şi Galaţi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 5 voturi
Încarc...
 15 ianuarie 2009

Molière şi dragostea absolută pentru jocul de teatru

MoliereMolière (15 ianuarie 1622 – 17 februarie 1673), pe numele său adevărat Jean-Baptiste Poquelin, este subiectul unui articol din volumul „Scriitori francezi”, apărut la Editura ştiinţifică şi enciclopedică, Bucureşti, 1978, semnat de Irina Eliade:

Apropiindu-ne de acel loc privilegiat – scena – unde chipul actorului cu greu poate fi deosebit de masca personajului, zâmbetul de grimasă, pasul cu grijă făcut de saltul imprudent şi cuvântul îndelung cântărit de replica spontană, vom avea, credem, mai multe şanse de a-l întâlni pe Molière decât încercând să reclădim puntea, astăzi prăbuşită, ce va fi legat cândva omul supus contingenţelor de cel care a izbutit să le depăşească, alcătuindu-şi opera. Oricare vor fi fost motivele care l-au îmboldit pe tânărul burghez să se „declaseze” intrând în tagma actorilor, cert este că opţiunea lui Molière pentru teatru s-a dovedit a fi nu fapta nesăbuită a unui tânăr îndrăgostit de o actriţă sau a unui fiu doritor să scape de tutela unui burghez cu vederi înguste, ci un gest dictat de motive mult mai profunde.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 noiembrie 2008

Comedia-Franceză la Bucureşti

Comedia-Franceză a fost înfiinţată la Paris, în 1680, la ordinul regelui Ludovic al XIV-lea. Asociaţie a comedianţilor francezi, cu o ierarhie clară între „societari” şi „pensionari”, Comedia-Franceză se defineşte ca fiind singura trupă de teatru permanentă din Franţa care se dedică repertoriului naţional pe care îl joacă, alternativ, pe scenele celor trei săli ale societăţii: Theatre du Vieux-Colombier, Studio-Theatre şi Salle Richelieu. Chiar dacă, aşa cum o cere tradiţia, Comedia-Franceză interpretează piese ce fac parte din repertoriul marilor clasici francezi, ea propune şi regii moderne şi se deschide către autori străini, de la Shakespeare la Pirandello şi, din ce în ce mai des, către autori moderni, precum Ionesco sau Beckett.

Cu ocazia Stagiunii culturale europene, organizată în cadrul Preşedinţiei franceze la Uniunea Europeană, Comedia-Franceză efectuează un turneu în zece ţări din Europa de Est care au aderat de curând la Uniunea Europeană: Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, România. Cele două piese prezentate pun în valoare dimensiunea culturală europeană a acestui turneu, prin colaborarea cu un regizor englez care îşi pune talentul în slujba lui Moliere şi cu un regizor bulgar care dă viaţă unui text italian contemporan.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii