9 mai 2018

Tartuffe

Teatrul Maria Filotti prezintă marți, 15 mai 2018, ora 19:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, premiera oficială  a spectacolului cu celebra piesă „Tartuffe” de Molière, în adaptarea scenică și regia artistică a lui Alexandru Mâzgăreanu. Din distribuţie fac parte Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu și Vlad Galer. Tartuffe se dovedeşte a fi un spectacol de referinţă, în traducerea lui Doru Mareş, decorul conceput de Andrada Chiriac, costumele de Alexandra Mâzgăreanu, iar muzica compusă de Alexandru Dan Suciu.



„Tartuffe”, o poveste despre obsesie, spusă în versuri, este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii și al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine și rău, dar și despre cât de greu e să deosebești binele de rău.

Despre spectacolul „Tartuffe”, Alexandru Mâzgăreanu a adresat publicului invitația:

Să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern şi cu o tematică ce cu siguranţă îi va atinge, pentru că spectacolul, aşa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi.

Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune şi peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, aceea de stăpân fără scrupule.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook