4 mai 2009

Comedia norilor

Duminică, 10 mai 2009, de la ora 19:00, Teatrul Naţional Bucureşti prezintă la Sala Mare premiera oficială a spectacolului „Comedia norilor”, după Aristofan, părintele comediei universale, în regia lui Dan Tudor. Din distribuţie fac parte Mircea Albulescu (în rolul lui Socrate), Răzvan Oprea, Ileana Stana Ionescu, Simona Bondoc, Monica Davidescu, Ilinca Goia, alături de alţi mari actori ai trupei TNB.

Această punere în scenă a uneia dintre cele mai longevive piese din istoria teatrului este o versiune modernă şi surprinzătoare, în care muzica şi umorul dau spectacolului ritm şi culoare, eleganţă şi rafinament. O satiră antică de o actualitate fierbinte, în care raţionamentul strâmb şi judecata nedreaptă falsifică realitatea, pervertesc valorile, ocolesc adevărul şi legea. O piesă în care se pot recunoaşte discursurile miliardarilor de carton şi retorica demagogică a unor impostori pentru care oamenii cinstiţi devin o pradă uşoară. Este o demonstratie a faptului că societatea a rămas aproape neschimbată timp de 2400 de ani.

Scenariul lui Aristofan a fost tradus în limba română de Ştefan Bezdechi şi Demostene Botez, iar adaptarea pentru acest spectacol a fost realizată de Dan Tudor şi Andrei Marinescu. Muzica îi aparţine lui Vlad Creţu, iar coregrafia este semnată de Răzvan Mazilu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook