29 noiembrie 2017

Constructorul Solness

Teatrul Odeon anunţă premiera spectacolului „Constructorul Solness” de Henrik Ibsen, cu primele spectacole pe 7, 8, 16 și 17 decembrie 2017, de la ora 19:00, la sala Majestic. Piesa este tradusă și adaptată de Sânziana Stoican. Regia este semnată tot de Sânziana Stoican, iar scenografia de Valentin Vârlan. Din distribuție fac parte: Cezar Antal, Sabrina Iaşchevici, Constantin Cojocaru / Gelu Nițu, Ana Maria Moldovan, Ioan Batinaş, Anda Saltelechi și Silvian Vâlcu.Solness, un arhitect de succes, se simte ameninţat de ascensiunea tinerei generaţii, reprezentată de tânărul desenator Ragnar Brovik, care lucrează pentru el. Prins într-un mariaj golit de substanţă cu soţia sa Aline, Solness este atras într-un joc afectiv cu o tânără vulnerabilă – contabila Kaja Fosli – până în momentul când devine obsedat de și mai tânăra Hilde Wangel.

Constructorul Solness este considerată cea mai autobiografică dintre piesele lui Henrik Ibsen. Albert Savine spune:

Solness este, cred, prima confesiune făcută de un poet în teatru.

Henrik Ibsen combină în această piesă elemente de realism și expresionism, adâncind relaţia cauză-efect, iar viziunea provocatoare a tinerei regizoare Sânziana Stoican subminează constant distincţia dintre realitate şi fantezie.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Constructorul Solness"

  1. Arhorick spune:

    În fiecare din noi există câte un Solness.
    Pentru că fiecare individ este un arhitect.
    Al propriului edificiu moral.

  2. Mona spune:

    Piesa mai proasta decat asta nu am vazut niciodata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook