25 noiembrie 2019

Ceaikovski și povestea unui spărgător de nuci

Asociația Clasic e fantastic, Teatrul Odeon și WIPRO anunță premiera spectacolului „Ceaikovski și povestea unui spărgător de nuci” joi, 5 decembrie 2019, de la ora 18:00 la Sala Majestic a Teatrului Odeon. Concepția păpușilor este semnată de Aurelia Bădulescu, iar decorul și costumele de Valeria Cristia și Sânziana Tarța. Regia spectacolului este asigurată de Monica Ciută și scenariul de Cristina Sârbu și Ana Sârbu. Participă Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean (vioară).A venit și rândul compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski să-și primească locul cuvenit în seria copilăriilorși cel al poveștilor din proiectul „Clasic e fantastic”.

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în 1840, în orașul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil și a avut o imaginație fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristețe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase și ușor de fluierat. Cel puțin asta se întâmpla când copiii însoțiți de părinți ieșeau de la spectacolele de balet unde tocmai văsuseră și ascultaseră „Lacul lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită” sau „Spărgătorul de nuci”.

În casa în care trăia Piotr, cei doi șoricei, Sică și Rică și pisicuța Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au și dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecții de balet. Ce este o lecție de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregătește un balerin pentru un rol? Sunt câteva întrebări la care trupa „Clasic e fantastic” încearcă să răspundă.

În partea a doua a spectacolului este prezentată povestea și muzica din „Spărgătorul de nuci”. Din decor nu lipsește cu sigutanță nici marele și strălucitorul brad de Crăciun căci, întreaga poveste se desfășoară în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor și împlinirea visurilor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook