18 februarie 2022

Eu, Henri Vieuxtemps sau povestea unui violonist copil-minune

Teatrul Odeon are plăcerea să anunțe încă o premieră din seria Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni: „Eu, Henri Vieuxtemps sau povestea unui violonist copil-minune”, care are loc duminică, 27 februarie 2022, de la ora 18:00, în Sala Studio. Din distribuție fac parte Selina Colceru, Filip Ristovski, Alexandru Unguru, Alexandra Laura Badea/Ioana Mihalcea, Irina Sârbu, Mona Ciută, Raluca Ouatu (pian), Monica Buștean/ Mircea Lazăr (vioară).



Povestea violonistului și compozitorului valon/ belgian Henri Vieuxtemps este diferită de toate celelalte pe care le-ați putut urmări în seria de spectacole Clasic e fantastic. Copilăria marilor muzicieni.

Primul lucru pe care trebuie să-l aflați este că nici cei doi șoricei Sică și Rică și nici buna lor prietenă Lola nu au locuit vreodată în casa familiei Vieuxtemps și nici nu l-au însoțit pe micuțul Henri în călătorii și turnee. Au ajuns la el mult mai târziu, atunci când maestrul era deja un artist recunoscut în întreaga lume muzicală a timpului și când faima sa de profesor atrăsese la Bruxelles violoniști talentați care, la rândul lor, au făcut mai apoi frumoase cariere internaționale.

Cei trei prieteni au dorit să-l cunoască pe cel care care, cândva apreciat drept copil-minune, a uimit cu felul în care cânta la vioară pe scene consacrate și în fața unui public pretențios. Călătoria până la Bruxelles, capitala Belgiei, a fost lungă dar timpul a trecut repede căci Sică și-a descoperit o nouă pasiune, magia, și și-a întreținut vesel prietenii cu trucuri spectaculoase.

Domnul Vieuxtemps le povestește cu plăcere și cu lux de amănunte despre dragostea sa pentru muzică, despre profesorii pe care i-a avut și despre turneele și călătoriile pe care le-a întreprins până în îndepărtata Americă, în vremuri în care o traversare de ocean dura… două luni! Cei trei prieteni îl privesc cu ochii maaaari și cu urechiușele ciulite pe cel care își evocă propria viață, aventuroasă și bogată: un copil care a cucerit lumea întreagă cu vioara lui.

Scenariul este semnat de Cristina Sârbu și Ana Sârbu, iar regia de Mona Ciută. Scenografia și costumele sunt gândite de Valeria Cristia și Sânziana Tarța. Concepția și construcția păpușii aparțin lui Aurelia Bădulescu și Valeria Cristia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook