22 decembrie 2020

Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci

Joi, 24 decembrie 2020, în ajunul Crăciunului, Teatrul Odeon și Asociația „Clasic e Fantastic” oferă publicului online, gratuit, începând cu ora 11:00, un spectacol a cărui poveste se desfășoară chiar în noaptea Ajunului, cel mai potrivit timp pentru înfăptuirea minunilor și împlinirea visurilor, „Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci”. Din distribuție fac parte Alexandra Laura Badea, Monica Ciută, Selina Colceru, Filip Ristovski, Irina Sârbu, Alexandru Unguru, Raluca Ouatu (pian) și Monica Buștean (vioară). Regia este semnată de Monica Ciută, iar scenariul de Cristina Sârbu și Ana Sârbu.„Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci” este un proiect de educaţie prin şi pentru muzică adresat copiilor între 4 şi 10 ani și face parte din seria copilăriilor și cel al poveștilor din proiectul „Clasic e Fantastic”.

Piotr Ilici Ceaikowski s-a născut în 1840, în orașul Votkinks din Rusia. A fost foarte talentat, foarte sensibil și a avut o imaginație fantastică. A scris o muzică minunată, uneori plină de bucurie, alteori plină de tristețe, dar întotdeauna plină de melodii frumoase și ușor de…fluierat. Cel puțin asta se întâmpla când copiii însoțiți de părinți ieșeau de la spectacolele de balet unde tocmai văsuseră și ascultaseră „Lacul lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită” sau „Spărgătorul de nuci”.

În casa în care trăia Piotr, cei doi șoricei, Sică și Rică și pisicuța Lola au asistat la crearea acestor balete pe care le-au și dansat. Pentru ca să poată face acest lucru, ei au luat lecții de balet. Ce este o lecție de balet? Cum se scrie un balet? Cum se pregătește un balerin pentru un rol? Sunt câteva întrebări la care trupa Clasic e fantastic va încerca să răspundă. În partea a doua a spectacolului e prezentată povestea și muzica „Spărgătorului de nuci”. Din decor nu lipsește cu sigutanță nici marele și strălucitorul brad de Crăciun.

Oana Medrea declară:

Prezenţa unui astfel de spectacol în programul Teatrului Odeon este lăudabilă prin unicitate, dat find faptul că niciun teatru, cu excepţia celor de profil, nu-şi manifestă interesul pentru de programe educative şi cu atât mai puţin pentru producţii care se adresează unor spectatori atât de… tineri.

Spectacolul, disponibil timp de 48 de ore, este transmis prin LiVE streaming pe pagina de Facebook a Teatrului Odeon, a Asociației „Clasic e Fantastic” și a partenerului media Radio România Muzical, dar și pe canalul propriu de YouTube.

Asociația „Clasic e Fantastic” oferă tuturor prietenilor proiectului un cadou special, cel de al doilea volum din colecția „Copilăriile marilor muzicieni”, „Ceaikovski și Povestea unui Spărgător de nuci”. Volumul este disponibil în format electronic în biblioteca virtuală și este liber la descărcare și la dispoziția tuturor celor interesați.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook