2 decembrie 2010

Spărgătorul de nuci 3D

Filmul în care imaginaţia nu cunoaşte limite, „Spărgătorul de nuci 3D” („The Nutcracker in 3D”) – în regia celebrului regizor rus Andrei Konchalovsky, intră în premieră pe marile ecrane din România, din 3 decembrie 2010, în cinematografele Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex (Cluj) şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni, Baia Mare, Arad, Timişoara, Bacău, Cluj).Spărgătorul de nuci este o poveste clasică despre lupta dintre bine şi rău”, declară Konchalovsky. „Ne-am folosit de îndrăgitele personaje pentru a crea o aventură nouă cu multe elemente interesante, care depăşesc cadrul basmului original. Însă, mi-am dorit să accentuez aceleaşi arhetipuri: familia, relaţiile, singurătatea unei anumite vârste, dragostea ideală, curajul şi dorinţa de a fi acceptat”.

Construită cu multă ingeniozitate, pelicula urmăreşte aventura lui Mary (interpretată de Elle Fanning), o fetiţă de 9 ani a cărei viaţă decurge plicticos în frumosul oraş Viena. În ajunul sărbătorilor de iarnă însă, lucrurile încep să se înveselească odată cu sosirea unchiului său iubit, Albert (interpretat de Nathan Lane), care îi aduce un dar nepreţuit: un spărgător de nuci fermecat.

În noaptea de Crăciun, spărgătorul de nuci se trezeşte la viaţă şi o poartă pe fetiţă în regatul lui magic, în care zânele, dulciurile şi jucăriile sunt însufleţite. Dar feeria se destrăma repede şi Mary află că tărâmul fermecat este în pericol, fiind ameninţat de legile tiranice impuse de Regele Şoarecilor (interpretat de John Turturro) şi diabolica sa mamă (interpretată de Frances de la Tour). Când Spărgătorul de nuci este răpit, Mary şi noii săi aliaţi sunt nevoiţi să afle cât mai repede secretul Regelui Şoarecilor pentru a putea salva împărăţia magică şi pe iubitul lor prieten.

Konchalovsky a fost extrem de pasionat de acest proiect, dorinţa lui de a-l aduce pe marile ecrane nedându-i pace în ultimii 20 de ani. Însă pentru a putea reda aşa cum îşi dorea lumea fantastică şi personajele excentrice ale poveştii avea nevoie de efecte speciale pe măsură. „Imaginile generate pe computer şi efectele speciale sunt atât de avansate astăzi, încât singura limită este doar imaginaţia ta. Eu mi-am propus şi cred că am reuşit, cu ajutorul CGI, să creez o lume care să îmbine perfect realitatea cu fantezia, o lume izvorâtă din gândurile unui copil.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook