18 februarie 2021

Muzeul Național de Artă al României îl aniversează pe Constantin Brâncuși

Muzeul Național de Artă al României și Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” oferă publicului vineri, 19 februarie 2021, „Concertul extraordinar aniversar 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, eveniment realizat cu implicarea Ministerului Culturii. Orchestra Română de Tineret, dirijată de maestrul Cristian Mandeal, le are soliste pe Monica Bejenaru – voce şi Simina Croitoru – vioară.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 aprilie 2020

Bun îi vinul ghiurghiuliu

Loredana lansează o variantă reorchestrată a celui mai iubit cântec de pahar, „Bun îi vinul ghiurghiuliu”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 ianuarie 2020

Agurida 20

Loredana revine pe scena Sălii Palatului, în 2020, cu un nou concert eveniment – „Agurida 20”. Un concept vizionar, unitar, memorabil, „Agurida 20” se anunţă a fi o producţie grandioasă; o călătorie muzicală fantastică în compania unui grup fabulos de muzicieni talentaţi.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 septembrie 2015

Edith Piaf – Maria Tănase. Două voci pentru eternitate

Evenimentul ”Edith Piaf – Maria Tănase. Zwei Stimmen für die Ewigkeit” are loc pe data de 17 septembrie 2015, de la ora 19:00, la Mediencampus Villa Ida din Leipzig.

Programul începe cu o prezentare biografică a celor două cântăreţe din spaţiul francez şi român. Are loc un exerciţiu cultural comparativ al societăţilor română şi franceză, fiind urmărite contextul istoric şi influenţa franceză asupra mediului cultural român, cele două legende ale muzicii naţionale din Franţa, respectiv din România fiind, după cum se ştie, contemporane. Prezentarea este realizată de către doamna Gritt Friedrich, cunoscută redactoare de muzică a postului de radio MDR Figaro.

Urmează concertul susţinut de interpreta română Oana Cătălina Chiţu, acompaniată de acordeonistul Dejan Jovanovic. Programul cuprinde şapte piese din repertoriul Mariei Tănase: Mi-am pus busuioc in păr / Uhăi, bade / Trenule, maşină mică / Aseară ţi-am luat basma / Lung îi drumul Gorjului / Bun e vinul ghiurghiuliu / Trei focuri arde pe lume, şi şapte piese din repertoriul lui Edith Piaf: Si, si, si / La Valse de l’amour / Johnny, tu n’es pas un ange / Milord / La Goulante du pauvre Jean / Marie la Française / Je ne regrette rien.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 iulie 2014

Oana Cătălina Chiţu la Donaufest 2014

În perioada 4-13 iulie 2014, are loc cea de-a 9-a ediţie a festivalul internaţional Donaufest, eveniment de amploare care se desfăşoară o dată la doi ani, în oraşele Ulm şi Neu-Ulm, pe ambele maluri ale Dunării.

Institutul Cultural Român din Berlin, în calitate de partener al festivalului, sprijină participarea românească la ediţia din acest an. Donaufest 2014 acordă un loc de cinste culturii din România, invitând-o pe Oana Cătălina Chiţu şi ansamblul său muzical format din şapte instrumentişti să susţină un concert special, de gală, cu cântece tradiţionale româneşti, din repetoriul renumitei cântăreţe Maria Tănase, cea mai mare voce a cântecului popular românesc. Concertul se desfăşoară în data de 5 iulie, cu începere de la ora 19:00, în sala mare a centrului Edwin-Scharff-Haus din Neu-Ulm.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii