Muzeul Național de Artă al României și Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” oferă publicului vineri, 19 februarie 2021, „Concertul extraordinar aniversar 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, eveniment realizat cu implicarea Ministerului Culturii. Orchestra Română de Tineret, dirijată de maestrul Cristian Mandeal, le are soliste pe Monica Bejenaru – voce şi Simina Croitoru – vioară.
Loredana revine pe scena Sălii Palatului, în 2020, cu un nou concert eveniment – „Agurida 20”. Un concept vizionar, unitar, memorabil, „Agurida 20” se anunţă a fi o producţie grandioasă; o călătorie muzicală fantastică în compania unui grup fabulos de muzicieni talentaţi.
Evenimentul ”Edith Piaf – Maria Tănase. Zwei Stimmen für die Ewigkeit” are loc pe data de 17 septembrie 2015, de la ora 19:00, la Mediencampus Villa Ida din Leipzig.
Programul începe cu o prezentare biografică a celor două cântăreţe din spaţiul francez şi român. Are loc un exerciţiu cultural comparativ al societăţilor română şi franceză, fiind urmărite contextul istoric şi influenţa franceză asupra mediului cultural român, cele două legende ale muzicii naţionale din Franţa, respectiv din România fiind, după cum se ştie, contemporane. Prezentarea este realizată de către doamna Gritt Friedrich, cunoscută redactoare de muzică a postului de radio MDR Figaro.
Urmează concertul susţinut de interpreta română Oana Cătălina Chiţu, acompaniată de acordeonistul Dejan Jovanovic. Programul cuprinde şapte piese din repertoriul Mariei Tănase: Mi-am pus busuioc in păr / Uhăi, bade / Trenule, maşină mică / Aseară ţi-am luat basma / Lung îi drumul Gorjului / Bun e vinul ghiurghiuliu / Trei focuri arde pe lume, şi şapte piese din repertoriul lui Edith Piaf: Si, si, si / La Valse de l’amour / Johnny, tu n’es pas un ange / Milord / La Goulante du pauvre Jean / Marie la Française / Je ne regrette rien.
În perioada 4-13 iulie 2014, are loc cea de-a 9-a ediţie a festivalul internaţional Donaufest, eveniment de amploare care se desfăşoară o dată la doi ani, în oraşele Ulm şi Neu-Ulm, pe ambele maluri ale Dunării.
Institutul Cultural Român din Berlin, în calitate de partener al festivalului, sprijină participarea românească la ediţia din acest an. Donaufest 2014 acordă un loc de cinste culturii din România, invitând-o pe Oana Cătălina Chiţu şi ansamblul său muzical format din şapte instrumentişti să susţină un concert special, de gală, cu cântece tradiţionale româneşti, din repetoriul renumitei cântăreţe Maria Tănase, cea mai mare voce a cântecului popular românesc. Concertul se desfăşoară în data de 5 iulie, cu începere de la ora 19:00, în sala mare a centrului Edwin-Scharff-Haus din Neu-Ulm.