10 ianuarie 2020

Agurida 20

Loredana revine pe scena Sălii Palatului, în 2020, cu un nou concert eveniment – „Agurida 20”. Un concept vizionar, unitar, memorabil, „Agurida 20” se anunţă a fi o producţie grandioasă; o călătorie muzicală fantastică în compania unui grup fabulos de muzicieni talentaţi.



Spectacolul transpune pe scena Sălii Palatului atmosfera concertului original „Agurida”, o imagine remarcabilă a începutului de secol, în mahalaua Bucureştilor, în cadrul unei petreceri cu lăutari, orăşeni, negustori, drumeţi veniţi de pretutindeni, boieri, domni şi domniţe, feciori şi fete frumoase – un univers pitoresc, plin de emoţie şi candoare.

Loredana interpretează un personaj carismatic, o divă enigmatică, într-un concert/musical postmodern, călătorind prin timp și spațiu, prin genuri muzicale diverse, interpretând cântece nemuritoare într-o manieră personală. Petrecerea „Agurida 20” se proiectează într-o lume suprarealista,într-un un etno rave rock party – un festival al luminilor, o celebrare a ciclului vieții, si un drum pe cărările imaginației şi ale dragostei.

În anul 2000, apare albumul „Agurida”, un material manifest, în dulcele stil clasic, tradiţional, inspirat de marea artistă Maria Tănăse, din dorinţa de a readuce puritatea şi frumuseţea muzicii româneşti pe piedestalul pe care îl merită și în fața noii generații. Albumul „Agurida” a fost lansat printr-un concert live ce a devenit peste ani emblematic, proiect regizat de regretatul Ducu Darie şi dirijat de violonistul Marin Alexandru. Albumul a născut un concept și o trupă ce aveau să facă istorie, Banda Agurida, alături de care Loredana călătorește de 20 de ani în inimile românilor de pretutindeni.

Semnul XX/20 se regăsește în conceptul scenografic și în identitatea spectacolului ca un simbol/motiv popular etnic, însemn mistic al timpului apus, și, în același timp, al prezentului și viitorului. Dincolo de explozia vizuală, lumini și ecrane video, dansatori, costume şi invitați super speciali, esența show-ului Loredana este reprezentată de energia, pasiunea și vitalitatea vibrantă cu care interpretează muzica şi legătura emoțională, aproape alchimică, pe care o stabilește cu publicul.

„Agurida”, un fascinant cântec popular, interpretat cu măiestrie de Maria Tănase, este o sursă de inspirație magică pentru Loredana. Numele trupei Loredanei omagiază influența definitivă a celei mai mari artiste românce din secolul trecut în universul spiritual al acestei națiuni. „Agurida” este un vechi cântec orășenesc, de stil oriental, asemănător celor la modă pe vremea lui Anton Pann.

De la pop, la folclor, rock, jazz, alternativ, electro dance, într-un carusel sublim, un periplu sonor complet, fiecare spectacol Loredana este un fusion extravagant, armonic şi elegant, susținut cu virtuozitate de artiștii talentați din banda Agurida. „Agurida 20″/”Agurida XX” este chintesența acestor 20 de ani de aventură muzicală excepțională.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook