24 aprilie 2020

Bun îi vinul ghiurghiuliu

Loredana lansează o variantă reorchestrată a celui mai iubit cântec de pahar, „Bun îi vinul ghiurghiuliu”.



Loredana, regina muzicii românești, a pregătit lansarea albumului „Agurida XX (20)”. Artista a lansat pe 11 aprilie 2020 (data când trebuia să aibă loc concertul de la Sala Palatului) prima piesă de pe următorul material discografic, „Bun îi vinul ghiurghiuliu”.

Loredana urmează să lanseze săptămânal câte o melodie de pe următorul album, „Agurida XX (20)”, pe canalul său de YouTube.

Piesa originală a prins aripi în anul 1932, prin glasul Mariei Tănase; istoria și-a urmat drumul firesc al muzicii, lăsând loc multor reinterpretări muzicale, printre care și amprenta excepțională a Loredanei, cu ajutorul bandei Agurida, cu care artista cântă de 20 de ani, în România și în afara granițelor.

Astfel, Loredana aduce un tribut excepțional folclorului autohton, prin intermediul albumului „Agurida XX (20)”, care include piese precum „Bun zi vinul ghiurghiuliu”, „Nu și da”, „Marine la nunta ta”, „Fetele din București”, „Dragoste, buruiană rea”, „Regina tristeții”, „Depărtare”, „Șatra”, „Un trandafir” sau „Of, inimioară”.

Chiar dacă lansarea albumului „Agurida XX (20)” ar fi trebuit să aibă loc cu ocazia lansării, evenimunui concert de proporții, la Sala Palatului, de pe 11 aprilie 2020 a fost mutat în toamnă, pe 19 noiembrie 2020, ora 19:30, unde fanii Loredanei sunt așteptați să petreacă alături de ea, pe ritmurile folclorului românesc, reinterpretat în stilul mereu surprinzător al divei.

„Agurida”, un fascinant cântec popular, interpretat cu măiestrie de Maria Tănase, este o sursă de inspirație magică pentru Loredana. „Agurida” este un vechi cântec orășenesc, de stil oriental, asemănător celor la modă pe vremea lui Anton Pann.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook