23 septembrie 2019

Paravanul-Iad și alte povestiri

Marți, 24 septembrie 2019, la ora 19:00, Editura Humanitas Fiction reia serile de literatură, cultură şi civilizaţie japoneză la Librăria Humanitas de la Cişmigiu cu o întâlnire dedicată volumului „Paravanul-Iad și alte povestiri” de Ryūnosuke Akutagawa, recent publicat în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu. La eveniment vorbesc Simona Preda, critic literar, Raluca Nicolae, traducătoarea volumului, lector univ. dr. la Academia de Studii Economice, și Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Denisa Comănescu este moderatorul întâlnirii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 august 2007

Jorge Luis Borges sau despre fenomenul literaturii

Jorge Luis Borges sau despre fenomenul literaturiiFragmente din volumul „Dialoguri Borges-Sábato consemnate de Orlando Barone” (traducere de Ileana Scipione, Editura RAO, 2005):

Borges: Caramba, Domnia Ta te referi la acele timpuri ca la unele foarte depărtate (Pare că le evocă.). Da, desigur, din punct de vedere cronologic sunt depărtate. Totuşi simt, mă gândesc la ele ca şi cum ne-ar fi contemporane. […] vreau să zic… Pentru că, în mintea mea, eu continui să trăiesc în atunci… şi, de altfel, orbirea mă ajută.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 iulie 2007

Omul învaţă

Jorge Luis BorgesJorge Luis Borges spunea:

După un anumit timp, omul învaţă să perceapă diferenţa subtilă între a susţine o mână şi a înlănţui un suflet şi învaţă că amorul nu înseamnă a te culca cu cineva şi că a avea pe cineva alături nu e sinonim cu starea de siguranţă, şi aşa omul începe să înveţe… că săruturile nu sunt contracte şi cadourile nu sunt promisiuni, şi aşa omul începe să-şi accepte căderile cu capul sus şi ochii larg deschişi, şi învaţă să-şi construiască toate drumurile bazate în astăzi şi acum, pentru că terenul lui „mâine” este prea nesigur pentru a face planuri… şi viitorul are mai mereu o mulţime de variante care se opresc însă la jumătatea drumului.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 15 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii