9 octombrie 2017

Câştigătorii Festivalului Internaţional al Aforismului

Festivalul Internaţional al Aforismului, a cărui primă ediţiei s-a desfăşurat în zilele de 5-6 octombrie 2017 la Tecuci, este iniţiat şi coordonat de cunoscutul, în ţară şi străinătate, aforist tecucean Vasile Ghica şi organizat de către acesta şi de Fundaţia Pelin, condusă de tecuceanul Eugen Doru Pelin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tecuci. Prezenţa academicienilor Naji Naaman şi Nicolae Dabija, redactorul-şef de la revista-fanion „Literatura şi Arta” din Chişinău, a atras atenţia publicului şi presei locale. Cei doi au fost preşedinţii de onoare ai acestei ediţii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...
 21 septembrie 2017

Programul Festivalului Internaţional al Aforismului

Primăria municipiului Tecuci şi Fundaţia Pelin invită pe toţi cei interesaţi să participe la manifestările desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Aforismului, ediţia 2017, care se desfăşoară în perioada 5-6 octombrie 2017, în sala Ateneu a Fundaţiei Pelin din Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60. Oaspeţii de seamă ai Festivalului sunt acad. Naji Naaman şi acad. Nicolae Dabija, iar iniţiatorul şi coordonatorul proiectului este prof. Vasile Ghica.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 mai 2012

Din vinerea patimilor

Pe 23 mai 2012, în Sala cu cămin a Uniunii Scriitorilor din Moldova a fost lansat volumul de versuri „Din vinerea patimilor”, apărut la editura “Lumina”, 2010, 272 pag., ISBN 978-9975-65-154-7, semnat de regretatul poet transnistrean Nicolae Ţurcanu (21.01.1918-19.08.1985), care a avut un destin pus sub semnul suferinţei. A studiat la Şcoala Pedagogică din Balta, a lucrat, scurt timp, în calitate de bibliotecar şi învăţător la şcoala serală.

Despre această carte care a apărut la 25 de ani de la moartea poetului martir şi despre soarta lui şi-au expus opiniile mai mulţi vorbitori.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 aprilie 2012

O seară de umor şi muzică la Chişinău

La 5 aprilie 2012, în Sala “Vasile Alecsandri” a Bibliotecii Naționale din Chişinău a avut loc o serată de umor şi muzică, organizată de cenaclurile literar-artistice “Ideal” şi “La Târgovişte”, avându-i ca invitaţi speciali pe membrii Asociaţiei Epigramiştilor din Moldova. La manifestare şi-au dat concursul umoriştii E. Tarlapan, I. Diviza, I. Cuzuioc, Gh. Bâlici, T. Popovici, L. Alexeev-Martin, Gh. Postolache, Gr. Puică, Al. Frişcu, V. Portas, V. Ghilaş, I. Botez, actorii M. Bahnaru, S. Cupcea, interpreţii A. Răzmeriță, N. Țurcanu, I. Văluţă, Ig. Grosu, poeta N. Slutu, criticul de teatru L. Ungureanu, criticul literar T. Palladi, directorul bibliotecii gazdă, poetul Al. Rău, studenţi şi elevi de la câteva instituţii de învăţământ din capitală.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 decembrie 2011

Romeo şi Julieta la Mizil 2012

„Romeo şi Julieta la Mizil” nu este o poveste de dragoste nefericită, ci Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame, ajuns la ediţia a V-a. Evenimentul este organizat de Liceul „Grigore Tocilescu” din Mizil şi coordonat de profesorul Laurenţiu Badicioiu.

Concursul are două secţiuni: Poezie (maxim patru poezii) şi Epigrame (maxim patru epigrame). Înscrierile se fac până pe 30 decembrie 2011, pe pagina www.romeojulietalamizil.ro.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 iunie 2011

În apărarea epigramei

Articolul ce urmează cuprinde unele observaţii cu privire la textele trimise de epigramiştii aspiranţi la premiile oferite de Ediţia VI-a a Concursului Naţional de Epigramă „Mircea Trifu, Bucureşti, februarie 2011. Textul, apreciat de noi ca deosebit de util tuturor epigramiştilor, ca şi epigramele adăugate deja pe site, le-am preluat din volumul „O, Tempora! O, Mores!” alcătuit de dr. în filologie, prof univ. Elis Râpeanu.

Am socotit ca să adăugăm textului original – în loc de tablă de materii – unele sublinieri care să îngădue, celui ce reciteşte lucrarea, să descopere mai uşor locul unde poate găsi anumite pasaje tratând problemele ce-l interesează.

(Gheorghe Culicovschi)

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii