12 decembrie 2011

Romeo şi Julieta la Mizil 2012

„Romeo şi Julieta la Mizil” nu este o poveste de dragoste nefericită, ci Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame, ajuns la ediţia a V-a. Evenimentul este organizat de Liceul „Grigore Tocilescu” din Mizil şi coordonat de profesorul Laurenţiu Badicioiu.

Concursul are două secţiuni: Poezie (maxim patru poezii) şi Epigrame (maxim patru epigrame). Înscrierile se fac până pe 30 decembrie 2011, pe pagina www.romeojulietalamizil.ro.

Invitaţi la premiere sunt Solomon Marcus, Eugen Simion, Ştefan Cazimir, Daniel Cristea Enache, Mihai Stănescu, Constantin Titus Vijeu, Corneliu Leu, Sorin Roşca Stănescu, Ion Cristoiu, Mihai Stănescu, Florin Iaru, George Stanca, Efim Tarlapan, Lucia Olaru Nenati.

Premierea are loc pe 29 ianuarie 2012 la Mizil.

Câteva referinţe despre festival:

Conf. univ. dr. Daniel Cristea-Enache:

Departe de a avea un iz provincial, cu veleitari şi mediocrităţi, manifestarea aceasta cultural-competiţională respiră valoare, originalitate, talent individual. Participanţii (fie ei tineri maturi ori bătrâni cu vitalitate) au şansa lor; iar scriitorii buni, indiferent de generaţie, sunt miza noastră.

Prof. univ. dr. Ştefan Cazimir:

Festivalul de la Mizil ? Un zâmbet şi o floare…

Dr. Elis Râpeanu:

Prin acest festival Liceul „Grigore Tocilescu” transformă un fost târg, azi oraş, în capitala umorului românesc, a epigramei scrise în limba lui Eminescu. Staţiunea Buşteni, cu „Salonul umorului”, şi Mizilul cu „Romeo şi Julieta la Mizil ”, ţin sus, la ora actuală, drapelul isteţimii prahovene.

Laurenţiu Ghiţă:

Acest festival poate fi dat ca exemplu oricui, pentru organizare, pentru transparenţă, pentru modul în care face rost de resurse, pentru promovare. Bravo organizatorilor şi sufletelor acestui festival si să sperăm că vom ajunge la a 100-a ediţie. Un oraş mic cu suflet mare!

Ion Longin Popescu:

Este remarcabil că un orăşel de provincie, unde ai putea crede că nu se întâmplă nimic, a fost capabil de o astfel de demonstraţie de forţă culturală şi organizatorică, în nişte zile când cultura este trecută pe linie moartă de guvernanţii absorbiţi de criza economică.

Laurenţiu Ghiţă, epigramă premiată:

Să ne lăudăm un pic
În această zi de gală:
Capitala-i mizilic
Şi Mizilul, capitală…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook