22 septembrie 2009

Concursul Naţional „Romeo şi Julieta la Mizil”

În perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2009 are loc înscrierea la cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de poezie, epigrame şi calambururi „Romeo şi Julieta la Mizil”. Secţiunile concursului sunt: Poezie – două poezii; Epigrame şi calambururi – două epigrame sau două calambururi.

Cuvinte obligatorii în una din epigrame sau în unul din calambururi: Mizil, Ranetti, Julieta, Romeo. Ordinea în care sunt folosite cuvintele nu contează. Epigrama sau calamburul vor face trimitere la parodia scriitorului George Ranetti, „Romeo şi Julieta la Mizil”, piesă de teatru care poate fi citită pe pagina concursului www.romeojulietalamizil.ro. Pentru cealaltă epigramă sau celălalt calambur, autorul va alege tema. Textele nu trebuie să fi fost publicate până pe 30 ianuarie 2010. În caz contrar, concurentul va fi descalificat.

Prima ediţie a concursului a avut loc în 2007-2008 şi a avut 34 de participanţi şi premii în valoare de 2000 lei. În 2008-2009, la ediţia a doua, s-au înscris 90 de participanţi din 34 de judeţe si 65 de localităţi şi s-au acordat premii în valoare de 3000 lei. Scriitorul şi criticul literar Daniel Cristea-Enache spune despre ediţia precedentă: „De multe ori, concursuri precum cel organizat de fostul meu coleg de facultate şi actualul profesor de literatură română Laurenţiu Bădicioiu, au un iz provincial. Texte mediocre sunt notate pozitiv şi ridicate artificial la rang de literatură veritabilă. Aceasta fiind trista regulă statistică, concursul de la Mizil reprezintă o fericită excepţie. Mă refer în special la secţiunea poemelor de dragoste, de un foarte bun nivel în ansamblu, şi cu câteva individualităţi poetice deja conturate. Am citit cu reală surpriză şi cu efectivă încântare texte publicabile în orice publicaţie culturală centrală. Literatura actuală, scrisă de oameni tineri şi foarte tineri, dă semne de vitalitate (şi) la Mizil. Felicitări, aşadar, participanţilor şi organizatorilor, cu o menţiune specială pentru sufletul manifestării: Laurenţiu Bădicioiu.”

Juriul concursului este de nivel naţional, având în componenţă trei profesori universitari de reputaţie şi scriitori cunoscuţi. Jurizarea se va face în luna ianuarie 2010, iar premierea pe data de 30 ianuarie, la Mizil. Premiile care se vor acorda la această ediţie sunt în valoare de 4000 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

4 thoughts on "Concursul Naţional „Romeo şi Julieta la Mizil”"

  1. badicioiu laurentiu spune:

    Multumesc frumos pentru postare!
    L.

  2. Monica Gurban spune:

    as vrea si eu sa stiu cum ma pot inscrie la acest concurs?

  3. Lucian Velea spune:

    Toate detaliile se găsesc pe site-ul concursului:
    http://www.romeojulietalamizil.ro

  4. petros ani spune:

    “De multe ori, concursuri precum cel organizat de fostul meu coleg de facultate şi actualul profesor de literatură română Laurenţiu Bădicioiu, au un iz provincial. Texte mediocre sunt notate pozitiv şi ridicate artificial la rang de literatură veritabilă. Aceasta fiind trista regulă statistică, concursul de la Mizil reprezintă o fericită excepţie.”

    din concurs 2008-2009:
    JANET NICA, Premiul II „Grigore Tocilescu”
    Dezamăgire

    În noaptea nunţii cu Julieta,
    Intră Romeo la idei :
    Nu s-a simţit în largul lui,
    Ci s-a simţit în largul… ei.

    Avertisment

    Cenaclişti de-aiurea,
    Ce vă ştiţi filaţi,
    Urlaţi la Mizil,
    Tăceţi la Urlaţi !

    Calambur ca la Mizil

    Ranetti te furnică,
    Oricât ai fi de mic.
    Sămânţa lui de vorbă
    Ajunse mizilic.

    Clarificare

    -Primarului scriitor Emil Proşcan-

    Cum ajunse don Emil
    ăl mai mare din Mizil?
    Dintre cei ce-aici se plimbă,
    Este cel mai tare-n limbă !

    primele trei epigrame-calambururi sufera acut de lipsa de ritm,masura,rima.adica nu le poseda.cea de=a patra contine un cuvant care nu exista „al”
    care este nivelul premiantilor?probabil ca cei buni au fost M(a)IZILITI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook