26 noiembrie 2019

Trei surori

După marele succes cu „Pădurea spânzuraților” de la finalul anului trecut, Radu Afrim revine în 3-5 decembrie 2019 la TNB cu „Trei surori”, un scenariu (ne)firesc de liber după Anton Cehov. Spectacolul se bucură de o distribuție alcătuită din unii dintre cei mai cunoscuți actori ai momentului și este realizat în colaborare cu o echipă de artiști inovatori, cu care Afrim colaborează în mod constant (Irina Moscu – scenografie, Andrei Cozlac – video design, Călin Țopa – sound design). Din distribuție fac parte Raluca Aprodu, Natalia Călin, Flavia Giurgiu, Marius Manole, Emilian Oprea, Istvan Teglas, Irina Movilă, Ada Galeș, Ciprian Nicula și Florin Călbăjos.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 aprilie 2012

Premiul I pentru „Veşnicie provizorie” de Valeriu Butulescu

În perioada 2-5 aprilie 2012, la Sinaia a avut loc Festivalul Naţional de Teatru Liceal şi Oratorie „Primavera”, ediţia a V-a. Au participat numeroase teatre de tineret, care au prezentat spectacole cu piese de Ion Luca Caragiale, Anton Cehov, Ion Băieşu, Valeriu Butulescu etc.

Juriul a decis acordarea Premiului I spectacolului „Veşnicie provizorie”, comedie amară scrisă de dramaturgul petroşenean Valeriu Butulescu, în interpretarea trupei de teatru „Gong” a Şcolii „Mihai Eminescu” din Roman. Regia artistică a fost asigurată de Cătălina Bostan, scenografia, de Constanţa Munteanu, iar regia tehnică, de Dan Rusu.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 9 voturi
Încarc...
 24 mai 2011

Bookfest 2011

Bookfest, proiect cultural organizat de Asociaţia Editorilor din România (A.E.R.) şi co-finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, se desfăşară între 25 şi 29 mai 2011 în pavilioanele C2 (14), C1 (15), C4 (16), C5 (17) şi C6 (C18) ale Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti. Intrarea este liberă în fiecare dintre cele cinci zile, între 10:00 şi 22:00.

Bookfest“ este considerat unul dintre cele mai importante evenimente ale spaţiului cultural românesc, locul de întâlnire pentru experţii domeniului editorial: editori, librari, bibliotecari, ilustratori, tipografi, agenţi literari. Vizitatorilor li se oferă numeroase cărţi noi, lansate în prezenţa autorilor, care vor deschide – pentru câteva momente – poarta către lumea interioară a creatorului de „cuvinte potrivite”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 25 februarie 2011

Zvăpăiata

Teatrul de Comedie din Bucureşti prezintă vineri, 25 ianuarie, şi sâmbătă, 26 ianuarie 2011, de la ora 19:30, la Sala Nouă (str. Sf Vineri, nr. 11) spectacolul „Zvăpăiata”, dramatizare după o nuvelă de A.P. Cehov, regia Elena Morar.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 aprilie 2009

Cehov în interpretarea lui Răzvan Vasilescu

Înregistrare de la un eveniment organizat de Humanitas Multimedia

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 octombrie 2008

Adevărul gol şi alte povestiri

Adevărul gol şi alte povestiriLa Humanitas Multimedia a apărut audiobook-ul „Adevărul gol şi alte povestiri„: Răzvan Vasilescu citind povestirile lui Anton Cehov, sensibile şi pline de umor, despre oameni simpli şi întâmplările lor complicate. Un arhivar devenit celebru cu ocazia unui accident provocat de beţie, o guvernantă mototoală care este supusă unui test cinic, un funcţionar care, împins de aburii beţiei, îi cere socoteală fostului său şef, un bătrân demn şi important nevoit să solicite ajutor pentru nepotul său neisprăvit, un funcţionar sfrijit care se ploconeşte în faţa fostului său coleg, ajuns om mare, o actriţă ingenuă care aşteaptă declaraţia unui comic sâcâit însă de lipsa unui pahar de vodcă, un contraamiral care este invitat la o nuntă doar datorită rangului său, un croitor care trăieşte din hazul amintirilor, acceptându-şi resemnat umilinţa de dragul lor, un răufăcător inocent care nu înţelege ce fatalitate l-a adus în sala de judecată – aduc parfum de secol XIX.

Vocea lui Răzvan Vasilescu şi savoarea textului cehovian nu lasă rece niciun ascultător.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii