6 aprilie 2012

Premiul I pentru „Veşnicie provizorie” de Valeriu Butulescu

În perioada 2-5 aprilie 2012, la Sinaia a avut loc Festivalul Naţional de Teatru Liceal şi Oratorie „Primavera”, ediţia a V-a. Au participat numeroase teatre de tineret, care au prezentat spectacole cu piese de Ion Luca Caragiale, Anton Cehov, Ion Băieşu, Valeriu Butulescu etc.

Juriul a decis acordarea Premiului I spectacolului „Veşnicie provizorie”, comedie amară scrisă de dramaturgul petroşenean Valeriu Butulescu, în interpretarea trupei de teatru „Gong” a Şcolii „Mihai Eminescu” din Roman. Regia artistică a fost asigurată de Cătălina Bostan, scenografia, de Constanţa Munteanu, iar regia tehnică, de Dan Rusu.

Au interpretat tinerii actori: Vlad Ianuş, Amalia Popa, Xenia Balan, Adrian Pricopoaia, Mădălina Tofan, Sergiu Ursache, Georgiana Severin.

Totodată, cele mai importante premii de interpretare decernate la acest festival au fost luate de personajele principale ale piesei lui Valeriu Butulescu: Amalia Popa, pentru interpretare feminină (rolul Bătrâna), şi Vlad Ianuş, pentru interpretare masculină (rolul Bătrânul).

Ne bucurăm că regizoarea Cătălina Bostan a găsit scenariul piesei „Veşnicie provizorie” în Biblioteca Citatepedia şi că am putut intermedia legătura acesteia cu autorul, ca şi în alte ocazii similare.

Reamintim că „Veşnicie provizorie” este piesa de debut a lui Valeriu Butulescu, prezentată pentru prima dată pe scena Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroşani. De-atunci a fost tradusă în mai multe limbi şi jucată pe numeroase scene, inclusiv pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti şi a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Republica Moldova.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 9 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook