18 februarie 2020

Din ce este făcut un măr?

Editura Humanitas Fiction invită cititorii la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 19 februarie 2020, de la ora 19:00, la o seară dedicată lui Amos Oz și volumului „Din ce este făcut un măr? Convorbiri cu Shira Hadad”, recent apărut în seria de autor coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Gheorghe Miletineanu. Despre carte vorbesc Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Ioana Pârvulescu, scriitoare, și Sever Voinescu, jurnalist și redactor-șef Dilema Veche. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 aprilie 2016

Iuda

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează marţi, 19 aprilie 2016, de la ora 19:00, lansarea celui mai nou roman al lui Amos Oz, „Iuda„, o realizare literară care repune în discuţie, din perspectivă etică, politică şi istorică, figura trădătorului şi conceptul de trădare. La eveniment participă scriitoarele Ioana Pârvulescu, Tania Radu şi Madeea Axinciuc, cercetător şi director fondator al Programului de Studii Iudaice din cadrul Universităţii din Bucureşti. Moderatorul întâlnirii este Denisa Comănescu, directorul editurii Humanitas Fiction.

coperta_oz

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 20 octombrie 2015

Evreii şi cuvintele

Librăria Humanitas de la Cişmigiu aşteaptă publicul miercuri, 21 octombrie 2015, de la ora 19:00, la o întâlnire cu Madeea Axinciuc, Andrei Oisteanu şi Andrei Cornea, prilejuită de lansarea cărţii „Evreii şi cuvintele„, un eseu inedit semnat de Amos Oz şi de fiica sa, istoricul Fania Oz-Salzberger. Moderatorul acestei seri este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

invit-oz

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 decembrie 2013

Pantera din subterană

Pantera din subteranăHumanitas Fiction a publicat recent cartea „Pantera din subterană” de Amos Oz, autor a cărui operă este tradusă în peste patruzeci de limbi. Romanul a fost ecranizat în anul 2007, cu titlul „Micul trădător” („The Little Traitor”), un excelent film în regia lui Lynn Roth, cu Alfred Molina şi Ido Port în rolurile principale.

Într-un oraş zguduit de conflicte, Ierusalimul anului 1947, în Palestina aflată la finalul mandatului britanic, Amos Oz adună un băiat de doisprezece ani, cu o imaginaţie fără limite şi o inteligenţă sclipitoare, doi părinţi anxioşi, măcinaţi de temeri, unici supravieţuitori ai familiilor lor ucise în lagărele de concentrare din Europa, şi un soldat englez captiv într-un conflict pe care-l dezaprobă. Totul este plasat într-un context istoric complex, reuşind să creeze o poveste captivantă, scrisă cu mult umor şi o sinceritate fascinantă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 21 februarie 2012

Amos Oz vine la Bucureşti

La invitaţia Editurii Humanitas Fiction şi a Ambasadei Israelului la Bucureşti, Amos Oz, unul dintre cei mai importanţi scriitori israelieni, va fi prezent la Bucureşti, în perioada 27–28 februarie 2012.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 16 septembrie 2008

Poveste despre dragoste şi întuneric

Poveste despre dragoste şi întunericRecent, la Humanitas Fiction, a apărut în colectia „Raftul Denisei” cea mai importantă carte a celebrului scriitor israelian contemporan Amos Oz: „Poveste despre dragoste şi întuneric„. Acesta îşi împleteşte istoria personală cu istoria Israelului într-o insolită şi seducătoare autobiografie.

Cartea a primit până acum zece distincţii literare internaţionale, printre care Premiul France Culture în 2004 şi Premiul Goethe în 2005, şi a fost publicată în peste douăzeci şi cinci de ţări.

Scriitorul ne poartă într-o călătorie prin copilaria şi adolescenţa lui petrecute pe străzile toropite de caldură din Ierusalimul anilor ’40-’50, prin istoria neaşezată a Israelului aflat la răscrucea vremurilor şi prin tumultul vieţii de familie alături de o mamă romantică şi visătoare şi de un tată logic şi sobru, antrenaţi în nesfârşite discuţii intelectuale. Prins între cele două lumi, cea dinăuntrul şi cea din afara căminului părintesc, copilul Amos simte greutatea trecutului şi a prezentului apăsându-i umerii, iar prin ochii lui de martor inocent şi curios luăm parte la naşterea unei naţiuni.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii