10 februarie 2017

Caietul albastru

E un caiet? E o carte? E „Caietul albastru”!

Aşa am putea glumi pe seama binecunoscutei replici despre Superman. Doar că de această dată este vorba despre cea mai recentă carte de aforisme semnată de Valeriu Butulescu.

Caietul albastru

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 9 voturi
Se încarcă...
 2 septembrie 2016

Succes românesc la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

Aşa titrează „Radio România Cultural” evenimentul încheiat recent la Beijing, titlu folosit şi de alte saituri şi publicaţii. Deoarece la această prestigioasă manifestare (organizată de Institutul Cultural Român şi Ministerul Culturii) a fost invitat, în premieră, şi un colaborator activ – scriitorul Valeriu Butulescu – i-am solicitat un interviu clarificator, cu privire la acest eveniment.

Directorul ICR Beijing, sinologul Constantin Lupeanu prezintă cartea Aforisme în prezenţa autorului ei, Valeriu Butulescu

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Se încarcă...
 19 august 2016

Scriitorul Valeriu Butulescu, invitat de onoare în China

Pe perioada 24-28 august 2016 va avea loc a 23-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Beijing, eveniment cultural de mare amploare, la care vor expune cărţi aproape 2000 de edituri din întreaga lume! România – prin Institutul Cultural Român (ICR) şi Centrul Naţional al Cărţii – are statut de invitat de onoare. Delegaţia română numără 13 membri, inclusiv oficialii. Printre ei l-am descoperit, cu satisfacţie pe scriitorul Valeriu Butulescu, unul din cei mai apreciaţi aforişti de pe Citatepedia.

coperta

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 8 voturi
Se încarcă...
 20 iulie 2016

Lansăm prima carte a editurii Digital Unicorn!

Editura Digital Unicorn se lansează pe piaţa editorială cu o carte de excepţie: „Antologia aforismului românesc contemporan„. Cartea cuprinde 630 de aforisme, alese din creaţia a 27 de aforişti, inclusiv cele mai cunoscute nume în domeniu. Este o carte de referinţă şi o premieră în felul ei.

Antologia aforismului romanesc contemporan - coperta fata

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Se încarcă...
 16 mai 2016

Aforismele lui Valeriu Butulescu, publicate şi în limba chineză

În revista chineză de cultură „Poezia lunară” din aprilie 2016 a fost publicată o cuprinzătoare selecţie din aforismele lui Valeriu Butulescu, traduse în limba chineză de scriitoarea Chen Xiao Ying, însoţită de o amplă prezentare a acestui scriitor.

În articol se precizează că în luna iunie 2016 iese de sub tipar un consistent volum de aforisme de Valeriu Butulescu, marcând astfel debutul său editorial în China.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Se încarcă...
 6 mai 2016

Cartea lui Valeriu Butulescu în librăriile din Lituania

În Vilnius, capitala Lituaniei, a ieşit zilele acestea de sub tipar cartea „Smelio Oazes”, de Valeriu Butulescu. Volumul reprezintă o selecţie de peste o mie de aforisme traduse în lituaniană de poeta Mazena Mackoit.

V Butulescu in limba lituaniana

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Aforisme.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Ian    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii