9 aprilie 2021

Festivalul internațional al aforismului, ediția a V-a

Festivalul internațional al aforismului, ediția a V-a, se desfășoară în perioada 7-8 octombrie 2021 la Tecuci.

Concurenții trebuie să trimită câte 30 de aforisme inedite, nepublicate și nepremiate la alte concursuri. Lucrările sunt prezentate pe o pagină nesemnată. Pe altă pagină se comunică adresa electronică, adresa poștală, numărul de telefon și un scurt CV (maxim 50 de cuvinte).

Scriitorii consacrați sunt rugați să trimită câte 20 de aforisme (sau 10 epigrame) pentru rubrica „Hors concours” a Antologiei.

Participanții se pot înscrie pentru prezentarea unor referate despre aforism/epigramă, dar și despre amintiri, impresii (de la edițiile precedente), interviuri, pe care le trimit organizatorilor până pe data de 15 iulie 2021.

Expedierea lucrărilor se face în perioada 15 mai-15 iulie 2021 pe adresele de email vasghica@gmail.com și fundatiapelin@yahoo.com.

Câștigătorilor se acordă diplome, plachete, cărți şi alte premii speciale din partea unor publicaţii, edituri și sponsori.

Conform tradiției, 250-300 de elevi își etalează în fața scriitorilor invitați (aproximativ 60) cunoștințele lor în materie de aforism.

Programul evenimentului constă din sesiune de comunicări, lansări de carte, prezentarea „Antologiei Festivalului, ediția a V-a, 2021”, dezbateri, gala elevilor, „Turnirul aforiștilor și al epigramiștilor”, scurt concert de muzică clasică și recital de aforisme și epigrame în sala „I.Petrovici”.

Organizatorii asigură masa, cazarea și transportul (pentru distanțele mai mari de 200 km).

În caz de carantină, are loc ediția online pe data de 8 octombrie 2021 începând cu ora 10:00.

Pentru informații suplimentare, contactați-l pe domnul Vasile Ghica la telefon: 0751 326 955.

Președinte de onoare al juriului este domnul Ștefan Cazimir, critic și istoric literar, președintele Fundației este domnul Doru Eugen Pelin și președintele Festivalului domnul Vasile Ghica.

Organizatorii evenimentului sunt Fundația „Pelin” și Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” din localitate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

3 thoughts on "Festivalul internațional al aforismului, ediția a V-a"

  1. olariu elena spune:

    În situația că am 64 de ani și volume de poezie și proză publicate, pot să particip la acest concurs de AFORISME? Mulțumesc!

  2. Lucian Velea spune:

    Desigur. Este un festival pentru toți aforiștii.

  3. Mortici Cristinel spune:

    Când se jurizează? Cum putem afla rezultatele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook