3 iulie 2020

Festivalul Internațional al Aforismului, ediția a IV-a

În perioada 8-9 octombrie 2020 se desfășoară Festivalul Internațional al Aforismului, ediția a IV-a, care are loc la Tecuci, județul Galați (România). Organizatorii evenimentului sunt Fundația „Pelin” și Biblioteca Municipală „Ștefan Petică”. Președintele de onoare al Festivalului este Francois Vaucluse (Paris-Sorbonne), președintele Festivalului este Vasile Ghica, iar președintele Fundației „Pelin” este Eugen Pelin.

Festivalul cuprinde două secțiuni de concurs:

  • Secțiunea „Debutanți” (autori care nu au tipărit în volum aforisme sau epigrame)
  • Secțiunea „Consacrați”

Concursul este deschis tuturor creatorilor de gen de pretutindeni, indiferent de vârstă, pentru ambele secțiuni, profesionişti sau începători.

Participanții trebuie să trimită câte 30 de aforisme, inedite, nepublicate și nepremiate la alte concursuri și comentariul unui aforism, la alegere (maximum 15 rânduri). Lucrările sunt prezentate pe pagini diferite și nesemnate.

Pe altă pagină se menționează adresa electronică, poștală, telefon și un scurt CV (data nașterii, studii, ocupația actuală, domiciliul, activitate cenaclieră, publicistică – max. 50 de cuvinte).

Expedierea lucrărilor se face pe adresele de e-mail vasghica@gmail.com și fundatiapelin@yahoo.com.

Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 1 august 2020.

Nu au dreptul să mai concureze laureații care au obținut trofeul în edițiile anterioare.

Lucrările intrate în concurs sunt evaluate de un juriu format din personalități marcante din domeniu.

Se acordă diplome, plachete și cărți, dar şi alte premii speciale din partea unor publicaţii, edituri, sponsori.

Organizatorii asigură masa și cazarea pentru membrii juriului, premianţi şi invitaţi. Celor care vin de la o distanță mai mare de 250 km li se deconetază și cheltuielile de transport.

Premianții sunt anunțați pe e-mail sau telefonic, de către organizatori, până la data de 15 septembrie 2020.

Cei care doresc să participe la Turnir aduc pe foi separate (nesemnate, având un motto) câte 10 aforisme sau 10 epigrame. Poate participa la această probă oricine, nu doar premianții.

La evenimentul „Gala laureaților”, premianții citesc câte 5 aforisme din cele selecționate de juriu.

Invitații se pot înscrie pentru prezentarea unor referate despre aforism/epigramă pe care le trimit organizatorilor, comunicând „Titlul referatului”. Cei care doresc, le expun în fața publicului. Durata maximă/recital este de 5 minute. Selecția acestor referate se face de către organizatori și membrii juriului.

Toate textele, nu doar cele ale premianților, care sunt considerate de juriu ca fiind valoroase, urmează să fie publicate în Antologia Festivalului, ediția 2020.

Concurenții nepremiați care doresc să facă deplasarea la Tecuci sunt rugați să îl contacteze pe domnul Vasile Ghica (telefon: 0751.326.955) în jurul datei de 15 septembrie 2020.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook